Džeko: Nakon Portugala smo se vratili jači nego ikad

tačno.net
Autor/ica 10.5.2013. u 07:18

Džeko: Nakon Portugala smo se vratili jači nego ikad

Najuspješniji bh. fudbalski reprezentativac Edin Džeko, najbolji je ambasador Bosne i Hercegovine u svijetu, a osim konstantnog predstavljanja domovine na najbolji mogući način, Dijamant je već godinama ponosni ambasador UNICEF-a.

“Moram priznati da mi fali pet do deset dobrih prijatelja. Ovdje se najviše družim sa Aleksom i Matijom. Tu je još Nikica Jelavić u Evertonu, s njim se vidim i izađemo… Nema nešto previše naše raje, ali eto pokušavamo se držati zajedno”, između ostalog je rekao Džeko.

Što se tiče kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Edin ipak poziva na oprez jer smo prema njegovim riječima, tek na pola puta:

“Sigurno da jesmo na dobrom putu. Mogu reći da smo na pola puta, odigrali smo pet utakmica, ostalo nam je još pet, a one će biti još važnije. Napravili smo te neke dobre rezultate, ali sada ih tek trebamo potvrditi. Svaka naredna može biti odlučujuća”.

“Pokazujemo karakter s obzirom na to da smo dva puta zaredom ispali od Portugala. Možda bi neke reprezentacije izgubile vjeru u sebe, ali mi smo dokazali da smo se vratili još jači i to samo treba da potvrdimo u narednih pet kola.”

Sve titule bi mijenjao za odlazak u Brazil

“Što se tiče nas igrača i ljudi oko reprezentacije, dat ćemo sve od sebe da odemo u Brazil. To je nešto što sanjamo o tome, sve ostale bih titule mijenjao za to. To bi na neki način bio vrhunac karijere.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.5.2013. u 07:18