Džeko: S radošću iščekujem prvu utakmicu kvalifikacija

Autor/ica 3.9.2012. u 15:52

Džeko: S radošću iščekujem prvu utakmicu kvalifikacija

 

Naš reprezentativac, Edin Džeko postigao je gol za svoj Manchester City u subotnjem duelu protiv QPR-a, a istu večer je stigao u Oberhausen gdje je pratio bokserski meč Adnana Ćatića, kog je Ćatić izgubio.
 
Džeko je dao svoj komentar na ovaj meč, te se također u nastavku razgovora za svoju oficijalnu stranicu osvrnuo i na reprezentaciju, utakmicu protiv QPR-a, Ligu prvaka te Iniestu.
 
“Sudije su imale malo čudan način bodovanja. Nelogično su ocjenjivali runde, ali pobjeda je na kraju pripala Australcu Gealu. Žao mi je zbog Ade što je izgubio meč i što se na kraju tako završilo, ali kao što on sam kaže – glavu gore, idemo dalje. Muški je podnio poraz, iako je bio razočaran. Nadam se da će dobiti revanš i vratiti titule u svoje vlasništvo”, kazao je Edin dodavši:
 
“S radošću iščekujem prvu utakmicu kvalifikacija za SP. Protiv Velsa smo pokazali kvalitet i sada nas očekuje novo dokazivanje. favoriti smo i daćemo sve od sebe da pokušamo uspješno startovati u ovim kvalifikacijama, od kojih, lično, očekujem mnogo. Utakmica protiv QPR-a je bila izuzetno teška, a ja sam, eto, nakon duže vremena počeo jedan meč od prve minute. Dao sam gol i upisao asistenciju, iako nije bila ciljana. Šutirao sam na gol, ali Tevez je skrenuo loptu i postigao pogodak. Zadovoljan sam nastupom, iako još nisam 100 odsto spreman, ali sve više napredujem”.
 
Naš reprezentativac je također prokomentarisao i protivnike svoje ekipe u Ligi prvaka, a najviše naravno Real Madrid.
 
“Prošle sezone smo u Ligi prvaka imali grupu smrti, a čini mi se da ni ove sezone nismo bili bolje sreće. Grupa je atraktivna za gledanje, ali ne i za igranje. Međutim, svako svakoga može pobijediti i biće jako zanimljivo vidjeti ko će na kraju proći dalje. Uostalom, ko god da prođe, biće favorit. Mi smo iskusniji za dvije godine evropskih nastupa, a nadam se da nećemo praviti greške kao iz prošle sezone. Favorit je, naravno, Real Madrid i to ne samo naše grupe, već i cijele Lige prvaka. Prvi meč u grupi igramo na Santiago Bernabeu (18. septembar) i s nestrpljenjem čekam tu utakmicu. Biće to pravi doživljaj i fantastična prilika da u Madridu pokažemo kvalitet s kojim City raspolaže”.
 
Za kraj, Džeko je također prokomentarisao izbor Inieste za najboljeg igrača Evrope.
 
“Da li je zaslužio? Teško je reći, kad za protivnike imaš Messija i Ronalda, a onda između njih nagradu osvoji Inijesta. Bilo ko da je od njih trojice pobijedio, ne bi bilo nezasluženo, ali drago mi je što je to upravo bio Inijesta. Danas se sve vrti oko Messija i Ronalda, a zaboravlja se i ne vidi se najbolje učinak Inijeste, koji je sjajan igrač”, kazao je za kraj naš reprezentativac.
Autor/ica 3.9.2012. u 15:52