Ecclestone sprema novi veliki zaokret u Formuli 1!

tačno.net
Autor/ica 22.12.2013. u 13:31

Ecclestone sprema novi veliki zaokret u Formuli 1!

Vlasnik komercijalnih prava Bernie Ecclestone najavio je promjenu kontroverznog pravila dvostrukih bodova na posljednjoj utrci sezone, i to već u siječnju.

Pravilo koje je podiglo mnogo prašine naišlo je na kritike aktualnogsvjetskog prvaka Sebastiana Vettela, ali i prvog čovjeka Ferrarija Luce di Montezemola.

‘Nisam oduševljen. Meni se to čini previše umjetno. Sjećam se kad su uvedena tri boda za pobjedu u nogometu, da ne bi sve utakmice završavale 0:0. Ali to je pravilo vrijedilo od prvog do posljednjeg kola. Ferrari neće iskoristiti svoje pravo na veto, jer ono služi za važnije stvari. No, ne bi me iznenadilo da se odluka promijeni u budućnosti. Ne bi me iznenadilo da ga odbace već nakon jedne godine,’ rekao je čelni čovjek Ferrarija.

No, Bernie Ecclestone nema strpljenja za ovaj eksperiment i najavljuje da bi pravilo moglo biti promijenjeno i prije početka sezone. On ima svoju viziju dvostrukih bodova…

‘Osobno preferiram dvostruke bodove na zadnje tri utrke sezone. No, pravilo će možda biti otkazano na sastanku Strateške grupe već u siječnju. Mislim da bi trebale biti ili zadnje tri utrke ili ništa. To bi bilo zanimljivo navijačima, novinarima i televiziji, sve do samog kraja prvenstva,’ ustvrdio je Bernie koji obično dobije ono što želi…

tportal.hr

tačno.net
Autor/ica 22.12.2013. u 13:31