Edin Džeko: Izuzetno mi je teško što neću igrati protiv Izraela

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 11:27

Edin Džeko: Izuzetno mi je teško što neću igrati protiv Izraela


Edin Džeko, napadač Manchester Citya i bh. reprezentacije, tri sedmice će izbivati van terena. Dijamant je povrijedio list desne noge i slijedi mu višesedmični oporavak, zbog kojeg će propustiti i kvalifikacionu utakicu protiv Izraela, koja se 16. novembra igra u Haifi.

“Izuzetno mi je teško što neću igrati ovaj meč, pogotovo jer sam imao dobar osjećaj. Međutim, povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram se pomiriti s tim”, kaže Džeko, te dodaje kako vjeruje u svoje suigrače.

“Vjerujem u ekipu, jer znam da posjedujemo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u Haifi. Nedostaje nas nekoliko, ali igračima koji su tu treba dati podršku i vjerovati u njih. Poželit ću im sreću i zajedno sa našim fanovima, navijati da nas obraduju dobrim rezultatom, iako smo svi svjesni da nas, igrao ja ili ne, očekuje težak meč”, rekao je Džeko, koji će se pojaviti na okupljanju u Zenici, kako bi zaželio sreću svojim suigračima u Haifi.

Inače, ultrazvuk, koji je urađen na KCS-u pokazao je rupturu mišića na desnoj nozi, odnosno istegnuće od tri centimetra. Mišić, na svu sreću, nije pukao, ali naš napadač mora mirovati najmanje sedam dana, nakon čega slijede lagane vježbe, uz fizikalnu terapiju.

Uz Džeku, za susret u Haifi je izgubljen i Avdija Vršajević, čija je situacija još gora, s obzirom na to da je on iz Splita došao sa puknutim mišićem, zbog čega će morati pauzirati više od mjesec.

“Avdija Vršajević sigurno neće moći igrati, ima rupturu desnog ligamenta”, potvrdio je doktor bh. tima Reeuf Karabeg, koji je sinoć pregledao i Svena-Tina Sušića, koji je došao također povrijeđen, te je i njegov nastup upitan.

“Kod Sušića se radi o povredi lijevog aduktora, a tek ćemo naknadnim dijagnostičkim pretragama utvrditi u kojoj fazi je zarastanje mišića”, riječi su liječničke službe bh. tima, koja od jučer ima pune ruke posla.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 11:27