Elvir Bolić: Prelaskom Hajrovića u Galatasaray BiH još moćnija pred Mundijal

tačno.net
Autor/ica 7.1.2014. u 15:41

Elvir Bolić: Prelaskom Hajrovića u Galatasaray BiH još moćnija pred Mundijal

Vjeruje kako će Hajroviću trebati malo vremena da se adaptira na Tursku i tursku ligu dodajući kako treba biti strpljiv. Smatra kako Turci imaju velika očekivaja od bh. repezentativca

Bivši napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Bolić, koji je pored istanbulskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraya, nosio dres brojnih turskih, španskih i klubova diljem regije, u intervjuu za Anadolu Agency (AA) je kazao kako je prelazak bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u Galatasaray dodatno ojačao i reprezentaciju BiH pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

“Mislim da je prelezak Hajrovića u Galatasaray dobar potez za našeg reprezentativca ali i dobar potez turskog kluba. Uspjeli su dovesti jednog mladog i taletovanog igrača koji je željan dokazivanja i nizanja uspjeha. Mislim da je ovo sjajan transfer za Hajrovića u njegovoj dosadašnjoj karijeri”, rekao je Bolić.

Vjeruje kako će Hajroviću trebati malo vremena da se adaptira na Tursku i tursku ligu dodajući kako treba biti strpljiv. Smatra kako Turci imaju velika očekivaja od bh. repezentativca.

“Trebat će mu određeni period da se privikne na tursku ligu. Ali vjerujem da će imati strpljenja i da će na kraju ispuniti očekivanja svih nas ali i očekivanja Galatasaraya koja su uistinu velika. Turski tim očekuje mnogo od bh. repezentativca. Najavljen je kao veliko pojačanje za Galatu”, ističe nekadašnji bh. reprezentativac.

Bolić naglašava kako je prelazak Hajrovića u Galatasaray dodatno ojačao i reprezentaciju BiH pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine. Prema njemu, vrlo je bitno da nacionalna selekcija BiH ima igrače koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima koji se takmiče u evropskim takmičenjima.

“Ovo je super stvar i za bh. fudbal. To je velika prednost za reprezentaciju BiH i za selektora Safeta Sušića. Sada je BiH još moćnija uoči Mundijala u Brazilu. BiH je zasigurno jača i opasnija kada njeni igrači igraju u velikim klubovima. Nadam se da će ovaj transfer otvoriti vrata još nekim igračima iz BiH da odu u još bolje i veće klubove”, rekao je Bolić za AA.

Sušić smatra kako je za prelazak Hajrovića u turski klub značajno pomogao i uspjeh fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić za Anadolu Agency (AA) je kazao kako je prelazak bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u turski Galatasaray vrlo značajan transfer i za bh. fudbal.

“Galatasary je veliki klub i mislim da je prelazak Hajrovića u turski klub dobar potez. Sada mu slijedi da se izbori za svoje mjesto u timu jer je konkurencija vrlo jaka. Galatasaray ima strašne igrače poput Drogbe, Sneidera. Ali dobro je za Hajrovića da može da igra na više mjesta, u veznom redu, ali i iza napadača”, rekao je bh. selektor.

Smatra da je Hajrović otišao u jedan od najboljih turskih ali i evropskih klubova koji imaju vrlo visoke ambicije.

“Riječ je o klubu koji je trenutno među 16 najboljih u Evropi. Zato je ovo veliki korak u karijeri našeg Hajrovića. Radi se o jednom od najvećih turskih klubova ikada. Ali Hajrović ne smije sada da se opusti jer se treba dokazivati i dalje”, kazao je Sušić.

Dodaje kako je za prelazak Hajrovića u turski klub značajno pomogao i uspjeh fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

“Vidi se koliko znači uspjeh nogometne reprezentacije za naše fudbalere. Mislim da mu je i onaj pogodak protiv Slovačke mnogo pomogao da ode u veliki klub iako je i u švicarskoj igrao za vrlo dobar klub. Svaki uspjeh reprezentacije je i karta za prelazak u dobre klubove”, istakao je Sušić.

Na kraju je naglasio kako je vrlo značajno da prije samog SP što više bh. igrača zaigra u najboljih evropskim klubovima.

“Prelazak Hajrovića je značajan i za sam bh. fudbal. Skoro svi naši fudbaleri igraju u poznatim evropskim klubovima. Ali mislim da je i zbog predstojećeg Svjetskog prvenstva velika stvar kada naš igrač ode u veliki tim kao što je Galatasaray. Nadam se da će još naših fudbalera otići u velike klubove”, rekao je Sušić.

tačno.net
Autor/ica 7.1.2014. u 15:41