Enrique prepuručio Pjanića Barceloni

Autor/ica 17.9.2012. u 11:58

Enrique prepuručio Pjanića Barceloni

 

Bivši trener Rome, španski stručnjak Luis Enrique bio je najzaslužniji za transfer Miralema Pjanića u Rim iz Lyona, a sada španski stručnjak radi na novom transferu bh. reprezentativca.

Enrique je veliki zaljubljenik u igru Miralema Pjanića, te čim je preuzeo kormilo Rome, zatražio je dovođenje Miralema Pjanića iz Lyona, te je reprezentativac Bosne i Hercegovine u ljeto prošle godine u transferu vrijednom 11 miliona eura postao novi stanovnik glavnog grada Italije.

U međuvremenu je Enrique napustio Romu, ali nije zaboravio preporučiti Pjanića klubu za koji je najviše bio vezan tokom igračke karijere, Barceloni.

Kako tvrde španski mediji, Enrique je preporučio Pjanića čelnicima Barcelone, koji već mjesecima prate mladog veznjaka reprezentacije BiH. Katalonska ekipa se ovog ljeta aktivno raspitivala u Romi za Pjanića, ali do transfera nije došlo.

Međutim, osim Barcelone za Pjanića je zainteresovana ekipa Real Madrida, čiji trener, navodno, već mjesecima prati Romu i njenog vezistu.

Ovog ljeta, međutim, najkonkretniji je bio Tottenham, ali je Roma glatko odbila njihovu ponudu za Pjanića, koja je iznosila oko 17 miliona eura.

Autor/ica 17.9.2012. u 11:58