Evra nazvao Lizarazua parazitom

tačno.net
Autor/ica 21.10.2013. u 07:31

Evra nazvao Lizarazua parazitom

Francuski nogometni savez (FFF) pozvao je Patricea Evru na razgovor u kojem bi trebao objasniti svoje kontroverzne izjave kojima je uvrijedio stručne sukomentatore, među ostalima i Bixentea Lizarazua i Luisa Fernandeza.

Lijevi bek Manchester Uniteda i francuske reprezentacije nazvao je bivše francuske reprezentativce, a aktualne stručne sukomentatore “parazitima” na francuskoj televiziji i optužio ih da “lažu Francuskoj” svojim kritikama.

“Povodom njegovih izjava u emisiji Telefoot na TF1 Noel La Graët i Didier Deschamps odlučili su zatražiti Patricea Evru da dođe i objasni svoje komentare o televizijskim stručnim komentatorima”, stoji u saopćenju FFF-a.

Evra je kritikovan zbog neprikladnog govora koji je održao saigračima na poluvremenu kvalifikacijske utakmice (za SP) protiv Bjelorusije u septembru (4-2 pobjeda Francuske) u kojoj je bio jedini zamijenjeni igrač, a sada tvrdi da su komentatori željeli samo ukaljati njegov ugled.

“Žele lagati francuskom narodu i govoriti da je Evra nevoljen i arogantan. To nije istina. Kada sretnem ljude na cesti oni su super ljubazni. Nemam problema s ljudima, samo sa stručnim sukomentatorima. Proveo sam Michaela Fernandeza Old Traffordom 2008. godine, osjećao se kao u evropskom Disneyju. Lizarazu, za njega ne znam što ima protiv mene. Ima valjda svoje razloge. Nikad nije izabran za najboljeg stopera na svijetu poput mene. U francuskoj reprezentaciji nije mi stisnuo ruku kada sam došao, ali on je takav”, rekao je Evra.

“Trebali bi prestati pričati jer idu predaleko. Ne boli me uopće jer sam sretan čovjek i ima puno ljudi koji bi voljeli biti na mom mjestu. Mene ne smeta to uopće, ali problem je što to može utjecati na moju porodicu. Te propalice bi trebale prestati lagati Francuskoj. Oni su paraziti”.

tačno.net
Autor/ica 21.10.2013. u 07:31