Fantastičan igra Džeke gol i asistencija za pobjedu “građana”

Autor/ica 5.11.2011. u 20:58

Fantastičan igra Džeke gol i asistencija za pobjedu “građana”

Odličnu utakmicu u okviru 11. kola engleske Premier lige na Loftus Roadu u Londonu odigrali su Queens Park Rangersi i Manchester City. Na kraju su nova tri boda upisali izabranici Roberta Mancinija pobjedom od 3:2.

Domaći fudbaleri su do prednosti došli u 28. minuti utakmice. Joey Barton je izveo slobodan udarac, a najbolje se u kaznenom protoru Građana snašao Jay Bothroyd koji donosi domaćim prednost od 1:0.

Imali su potom domaći još nekoliko dobrih prilika, no lopta nije htjela u gol Citya. Kazna za promašene šanse stigla je u 43. minuti. Edin Džeko dobija loptu na lijevoj strani, sjajno se probija do kaznenog prostoa i pored tri domaća fudbalera pogađa mrežu Kennya.

Veliku priliku za vodstvo Citya u 45. minuti propušta Sergio Aguero koji pogađa stativu gola domaćih u samom finišu prvog dijela.

QPR bolje otvaraju drugo poluvrijeme. Barton na samom početku odlično šutira, no Hart brani njegov pokušaj.

City do vodstva stiže u 52. minuti. Džeko ponovo odlično probija po lijevoj strani i u kaznenom prostoru nalazi Silvu koji pogađa za vodstvo gostiju iz Manchestera. Samo dvije minute kasnije još jedna dobra prilika za Džeku, no ovoga puta je naš reprezentativac pucao neprecizno.

Potom su Džeko i Aguero imali po još jednu priliku, no Kenny je odlično reagovao.

QPR do poravnanja stiže u 69. minuti i to nakon što pomoćni sudac nije vidio čisti ofsajd domaćeg fudbalera, a gol za izjednačenje postiže Bothroyd.

Do nove prednosti City dolazi u 74. minuti. Nakon odličnog centaršuta Kolarova, najviši u skoku je Yaya Toure koji pogađa za 3:2, što će se na kraju ispostaviti i kao gol za nova tri boda Građana.Edin Džeko je igrao do 88. minute kada je zamjenjen Kolom Toureom.

Autor/ica 5.11.2011. u 20:58