Fantastična igra Mirze Teletovića u pobjedi Netsa nad Kingsima

tačno.net
Autor/ica 6.1.2013. u 08:05

Fantastična igra Mirze Teletovića u pobjedi Netsa nad Kingsima

Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića večeras su na svom parketu ugostili Sacramento Kingse. Slavio je Brooklyn, 113:93, uz sjajan nastup našeg reprezentativca.
Preporuči

Naš Mirza Teletović je konačno uhvatio ritam. Bilo je pitanje vremena kada će proraditi, a Kingsima je večeras utrpao 14 poena. Prvih 12 minuta ponudilo je itekako atraktivnu i dobru košarku, a nakon ovog dijela igre Netsi su vodili 36:31.

U drugoj četvrtini na scenu je stupio Mirza Teletović. Za nepune četiri minute Mirza je vezao devet poena. Vidjeli smo i odličnu blokadu našeg reprezentativca u prvom poluvremenu, a nastradao je DeMarcus Cousins. Netsi su na odmor otišli sa 18 poena prednosti.

U nastavku su Netsi bez problema zadržali prednost. U posljednjih 12 minuta domaća ekipa je ušla sa 16 poena viška. Početkom posljednje četvrtine na parketu smo opet vidjeli našeg reprezentativca. DeMarcus Cousins je nastradao i u posljednjoj četvrtini, a Mirza je upisao svoju drugu blokadu.

Mirza je u četvrtom periodu igre postigao još pet poena. Ubacio je svoju drugu trojku, a sve nas je počastio i tomahawk zakucavanjem. Teletović je susret završio sa 14 poena, uz šest skokova, dvije blokade, te dvije asistencije. Pet od šest skokova skupio je u fazi napada. Šut iz igre bio mu je bio 5-10. Na terenu je proveo nešto manje od 21 minute.

Najefikasniji igrač domaće ekipe, u pobjedi Netsa nad Kingsima 113:93, bio je Williams sa 18 poena, kod gostiju 28 poena postigao je DeMarcus Cousins.
sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 6.1.2013. u 08:05