Federer: Mogu li dobiti Nadala, Đokovića i Murrayja u nizu? Pokušao bih

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 14:49

Federer: Mogu li dobiti Nadala, Đokovića i Murrayja u nizu? Pokušao bih

Roger Federer je dosadašnji dio Australian Opena odradio izuzetno dobro, vjerovatno bolje no što su mnogi mogli očekivati.

Posebno je švicarski teniski as bio inspiriran u meču osmine finala u kojem je pobijedio Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-3, 7-5, 6-4, u meču u kojem je morao spasiti tek jednu break-loptu. Federeru slijedi četvrtfinalni meč protiv Andyja Murrayja. U slučaju nastavka pobjedničkog niza vrlo vjerojatno bi mu slijedili mečevi s Nadalom, pa Đokovićem.

“Mogu li dobiti njih trojicu zaredom? Takvo što je definitivno strašno teško, ali nisam trebao niti dolaziti u Melbourne ako ne želim pokušati. Da, probao bih, pogotovo zato jer stvarno volim igrati protiv najboljih”, rekao je Federer, te se potom osvrnuo na prvi meč koji mu slijedi, a to je onaj protiv Murrayja.

“Prošle smo sezone obojica imali uspone i padove, a ovakav početak godine je dobar i za mene i za njega. Iskreno, slabo sam gledao njegove mečeve ove godine, pogotovo prije Melbournea. Nisam vidio ništa, no čim je prošao svoj dio žrijeba na Australian Openu znači da je dobar. Očigledno je da se na pravi način vratio tenisu nakon povrede prošle godine. Bit će lijepo opet igrati s njim”, najavio je Švicarac.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 14:49