FSRS zatražio od NSBiH da u Banjoj Luci igraju Republika Srpska i Srbija

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 13:57

FSRS zatražio od NSBiH da u Banjoj Luci igraju Republika Srpska i Srbija

Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS) uputio je zvanični zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NSBiH) za odobrenje odigravanja prijateljske utakmice selekcije Republike Srpske i reprezentacije Srbije u augustu ove godine u Banjoj Luci, saopštili su iz FSRS, javlja novinar agencije Anadolija.

Iz entitetske asocijacije nadaju se da će članovi Izvršnog odbora NS BiH na današnjoj sjednici razmatrati zahtjev za igranje spomenute utakmice na tlu BiH. Ukoliko se to ne desi iz FSRS ističu da imaju obećanja da će se “državna fudbalska vlada” o susretu RS – Srbija očitovati najkasnije do 10. jula, do kada bi ponovo trebao zasjedati IO NS BiH.

Ipak, ako iz NSBiH i odobre igranje utakmice, koja je već izazvala brojne polemike na zapadnom Balkanu, zeleno svjetlo morat će dati i FIFA i UEFA. Konkretno, institucije iz Zuricha ili Nyona mogu stopirati eventualnu odluku NS BiH, kako su nedavno i učinili prilikom zahtjeva za odigravanje meča Zrinjski – Hrvatska, a koji je bio planiran za 1. juna u Mostaru.

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 13:57