Golman Bayerna otkrio: San mi je da jednom istrčim u dresu BiH na teren

tačno.net
Autor/ica 26.6.2013. u 15:38

Golman Bayerna otkrio: San mi je da jednom istrčim u dresu BiH na teren

Mladi golman aktuelnog prvaka Evrope minhenskog Bayerna i reprezentacije Njemačke Raif Husić porijeklo vuče iz Bosne i Hercegovine.

Husić je jedna od najvećih golmanskih nada, ne samo u Njemačkoj, već i u Evropi, a stoji na golu U-17 ekipe Bayerna iz Minhena.

U karijeri je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, a bio je standardan u svakoj, baš kao što je standardan i na golu Bayerna.

Iako je rođen u Njemačkoj, osjeća se Bosancem.

“Da, rođen sam u Njemačkoj. Moja mama je iz Njemačke, a otac dolazi iz Bosne i Hercegovine”, kaže Husić za Sport.ba.

Ove sezone Husić stoji na golu U-17 ekipe Bayerna, gdje je došao iz Augsburga.

“Ovu sam sezonu proveo u U-17 ekipi, a naredne sezone sam prekomandovan u U-19 ekipu Bayerna. Bayern je veliki klub i sjajno mjesto za razvoj mladih fudbalera. Odlično rade sa golmanima, možda i najbolje u svijetu”.

Husić ima priliku da iz prve ruke uči od jednog od najboljih golmana Evrope, golmana Bayerna i reprezentacije Njemačke Manuela Neuera.

“Više puta sam trenirao i sa golmanom prve ekipe Manuelom Neuerom, od koga čovjek može mnogo da nauči. Treneri uključe i nas mlađe na trening prve ekipe, s vremena na vrijeme, tako da znam sve igrače Bayerna.

Iako je rođen u Njemačkoj, ne zaboravlja svoje bosanske korijene.

“Gledao sam svaku utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovim kvalifikacijama. Odem sa prijateljima u kafić i tamo gledamo utakmice. Mislim da će se BiH kvalifikovati u Brazil. Imaju sjajnu ekipu”.

Husić cijeni golmana reprezentacije BiH Asmira Begovića, ali…

“Upoznat sam jako dobro sa kvalitetom Asmira Begovića. On je odličan golman, ali mislim da ne pripada plejadi modernih golmana”.

Za kraj smo mladog golmana Bayerna pitali da li bi u budućnosti prihvati poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Iskreno, jedan od mojih snova je da jednog dana istrčim na stadion u dresu Bosne i Hercegovine…”.

Husić je do sada igrao za sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, te je skupio ukupno 13 nastupa u dresu Elfa.

 

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.6.2013. u 15:38