Građani razbili Wigan, Džeko zatresao mrežu

tačno.net
Autor/ica 25.9.2013. u 07:32

Građani razbili Wigan, Džeko zatresao mrežu

Večeras su na rasporedu bili dueli trećeg kola engleskog Liga kupa.
Građani su igrali protiv Wigana. Otpor gostiju slomili su u 32. minuti susreta, a strijelac je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Manchester City u 60. minuti susreta dolazi do dva gola prednosti, a pogodio je Jovetić.

Građani su do kraja susreta postigli i treći gol na susretu. Prelijep pogodak postigao je Yaya Toure. Svoj drugi gol, a Manchesterov četvrti u finišu susreta postigao je Jovetić. Nije se tu zaustavila ekipa Manuela Pellegrinija. U 86. minuti susreta peti gol postigao je  Navas.

Hull je ugostio Huddersfield. Domaći su došli u vodstvo u 59. minuti susreta, što je bilo dovoljno za trijumf.

West Ham je na svom terenu ugostio Cardiff. Domaći su poveli već u prvoj minuti susreta, a strijelac je bio Morrison. Samo sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je Jarvis. Gosti su smanjili rezultat u 44. minuti, a pogodio je Noone.

U 75. minuti susreta na 2:2 izjednačio je Odemwingie. Da bi pobjedu West Hamu u 87. minuti susreta donio Vaz Te.

Plavci iz Londona gostovali su kod Swindona. Gosti su poveli u 29. minuti susreta, a pogodio je Torres. Samo par minuta kasnije 2:0 za Plavce, a pogodio je Ramires.

Sunderland je ugostio Peterborough. Domaći su poveli u 31. minuti susreta golom Giaccherinija. Drugi gol za konačnih 2:0 postigao je Roberge.

Aston Villa je na svom terenu ugostila Tottenham. Gosti su poveli na samom kraju prvog poluvremena, a strijelac je bio Defoe. U nastavku susreta na 2:0 povisio je Paulinho. Do kraja susreta postigao je Tottenham i treći, kao i četvrti pogodak, a pogodili su Chadli i Defoe.

Southampton je večeras dočekao Bristol City. Domaći su poveli u 15. minuti susreta, a strijelac je bio Ramirez. U finišu susreta domaći su uspjeli postići još jedan pogodak i tako ovjeriti trijumf.

Burnley je ugostio Nottingham, a gosti dolaze u vodstvo u 24. minuti susreta, strijelac je Derbyshire. Do kraja susreta Burnley je golovima Ingsa uspio preokrenuti.

Fulham je savladao Everton 2:1, a strijelci za domaće bili su Berbatov i Bent. Za goste je pogodio Naismith.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.9.2013. u 07:32