Guardiola ljut i povrijeđen: ‘To mu nikad neću zaboraviti’

tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 08:43

Guardiola ljut i povrijeđen: ‘To mu nikad neću zaboraviti’

Predsjednik španjolskog nogometnog diva Barcelone Sandro Rosell javno je odgovorio aktualnom treneru Bayerna Pepu Guardioli nakon što ga je ovaj prozvao zbog nekorektnog ponašanja tijekom prošle sezone.

“Nikad ne bismo iskoristili zdravlje Tita ili bilo koga drugoga za ništa. Želim ponoviti da moramo misliti o dobrim stvarima, zahvaliti mu i osigurati da zauvijek ostanemo Guardioliniobožavatelji. Pep je rival, ne i neprijatelj. Ne vidim da se Guardiola natječe za predsjednika, ali da je to slučaj, ja bih bio oduševljen”, rekao je Rosell za katalonsku televizijsku postaju 8TV.

Guardiola zamjera prvom čovjeku katalonskog kluba što je za napad na njega zlonamjerno iskoristio bolest Tita Vilanove. Podsjetimo, Guardiola je lani nakon četiri godine velikih uspjeha odlučio na pustiti klupu Barcelone. Otišao je na jednogodišnji odmor u New York, a slučaj je htio da je nekoliko mjeseci kasnije u isti grad na liječenje od tumora parotidne žlijezde došao i njegov nasljednik na klupi, Tito Vilanova.

Rosell je u tom razdoblju više puta španjolskim medijima izjavio kako Guardiola nijednom nije posjetio Vilanovu jer nekadašnji suradnici više nisu u dobrim odnosima.

“Rosell je ove godine više puta prekoračio granicu. Koristio je Vilanovinu bolest kako bi me povrijedio i to mu nikad neću zaboraviti. Posjetio sam Tita u New Yorku, a ako ga nisam viđao češće, to je samo zato što sam bio spriječen. Zar doista moram objašnjavati da čovjeku s kojim sam toliko dugo surađivao i koji mi je toliko puno pomogao želim sve najbolje? Rosell je pokazao vrlo, vrlo loš ukus”, istaknuo je Guardiola tijekom razgovora s njemačkim novinarima.

“Razgovarali smo prošlog vikenda, ali zbog privatnosti neću otkriti što je rekao. Jedini kontakt koji sam imao s njim prije bio je kada sam mu čestitao što je postao Bayernov trener”, nadovezao se Rosell.

Foto: Foto Huebner/PIXSELL
Progovorio je Rosell i o Barçinoj transfer-politici (prodajeThiaga Alcantare i Davida Ville) i želji za dovođenjem Thiaga Silve iz PSG-a.

“Već sam rekao da svi želimo Thiaga Silvu. Cijena nije upitna i nije problem, a novac nije bitan za PSG. Barça je klub koji kupuje, a ne prodaje. Ako netko želi kupiti Andresa Iniestu iliLionela Messija, oni nemaju cijenu. Najbolji su igrači uvijek najbolje plaćeni kod nas i teško je manjem klubu platiti im plaće. Pep je želio Thiaga. Pep ga je želio i Thiago je želio otići. David Villa je znao da u slučaju ostanka ne bi igrao koliko bi želio. Victor Valdes neće otići jer ne želi otići i ispoštovat će ugovor do kraja (do sljedećeg ljeta).”

izvor: sportski.net
tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 08:43