Halilhodžić: Real se ne može nositi s PSG-om!

tačno.net
Autor/ica 13.3.2015. u 15:21

Halilhodžić: Real se ne može nositi s PSG-om!

Bh. fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić imenovan je za novog selektora Japana. Popularni Vaha u prošlosti je vodio aktuelnog prvaka PSG, te je bio presretan nakon što je ovaj tim izbacio Chelsea u Ligi prvaka.

“Chelsea me neugodno iznenadio. Previše su kalkulirali i to im se na kraju osvetilo”, počeo je razgovor za 24sata.hr Halilhodžić, te dodao:

“PSG me oduševio. Uživao sam u njihovoj igri. Dominirali su protiv Chelseaja i s igračem manje kontrolirali igru. Bili su moćni i drski, a bez toga se ne može eliminirati tako velik protivnik.”

Za prolazak su zabili brazilski stoperi, David Luiz i Thiago Silva, ali bivši trener Dinama tvrdi:

“Cijela ekipa je bila sjajna. Pa Parižani nisu imali slabu kariku. Pitam se što bi tek bilo da je Zlatan Ibrahimović ostao u igri. Nepravedno je isključen, na kraju je pravda pobijedila. Ne mogu vjerovati da je Chelsea bio tako pasivan s igračem više.”

Prije dvije godine PSG je ispao u četvrtfinalu. U toj je fazi takmičenja ispao i prošle godine. Koji je domet Ibrahimovića i društva ove sezone?

“Finale, naslov evropskog prvaka. Ovaj PSG može otići do kraja. Imaju sve što je potrebno za naslov evropskog prvaka”, tvrdi Vaha i nastavlja s hvalospjevima na račun Parižana:

“Samo se Bayern i Barca sad mogu nositi s njima. Ni Real to ne može, njih bi izbacili.”

Jose Mourinho od UEFA-e je zatražio da Zlatanu dopusti igranje u četvrtfinalu. I sam je svjestan da je Ibra prestrogo isključen. A njegovi će golovi itetako trebati francuskom prvaku u završnici sezone.

PSG je još u igri za sva četiri trofeja, a pazite sad kakav ih april čeka – 5. aprila igraju derbi u gostima kod Marseillea, tri dana poslije polufinale Kupa protiv St. Etiennea, 11. je finale Liga kupa protiv Bastije, a onda slijedi četvrtfinale Lige prvaka.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.3.2015. u 15:21