Hrvatska gazi sve pred sobom, pala i Slovenija

Autor/ica 18.1.2012. u 20:01

Hrvatska gazi sve pred sobom, pala i Slovenija

Hrvatska je u 2. kolu Europskog prvenstva u Vršcu igrala protiv ambiciozne Slovenije i ponovno smo, baš kao i protiv Islanda, vidjeli utakmicu punu uspona i padova u igri naše reprezentacije, ali na kraju i mirnu pobjedu od plus dva (31:29)

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je uspjeh i u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Srbiji svladavši Sloveniju sa 31:29. Bila je to još jedna uobičajena utakmica izabranika Slavka Goluže, s puno uspona i padova u igri, ulaganja puno truda i muke da bi ostvarila solidna zaliha golova, a onda opuštanje koje su suparnici s lakoćom iskorištavali za hvatanje rezultatskog priključka.

Slovenija je u prvih 10-tak minuta imala po gol prednosti, no onda su Domagoj Duvnjak i društvo na parketu ubacili u višu brzinu i vrlo brzo stigli do solidna četiri gola prednosti (10:6). Slovenci kao da nisu imali rješenja u obrani za naše napadače, a i u napadu su bili dovoljno spori i sterilni pa je hrvatska obrana mogla pravovremeno reagirati. Tako je Hrvatska nakon prvih 30 minuta imala 16:12 na kontu i igru koja je jamčila miran nastavak utakmice.

No ne bi to bila hrvatska repreznetacija kakvu poznajemo da nije ponovno dopustila suparnicima da zakompliciraju situaciju. U prvih 10 minuta nastavka Slovenci su odigrali jako dobro, gurali su uporno loptu na crtu i stigli na minus jedan (18:19), a koji trenutak kasnije i do izjednačenja (20:20).

Srećom, naši igrači su u narednih nekoliko napada bili precizni, s druge strane Slovenci su promašili dva sedmerca i u posljednjih osam minuta utakmice Hrvatska je ušla s prednošću od tri razlike (27:24). Ivano Balić je u tim trenucima jako dobro dirigirao svojim napadom, Ivan Čupić i Marko Kopljar zabili su ono što im je on pripremio i ma koliko god suparnici bili uporni, ipak nisu uspjeli još jednom sustići rezultat.

Autor/ica 18.1.2012. u 20:01