Hrvatska pregazila Ćešku

Čast da otvore novouređeni stadion u Puli Aldo Drosina dobile su nogometne reprezentacije Hrvatske i Češke. Bilićevi su izabranici slavili sa 4:2, što je bila i prva pobjeda reprezentacije A u Puli

Čast da otvore novouređeni stadion u Puli Aldo Drosina dobile su nogometne reprezentacije Hrvatske i Češke. Bilićevi su izabranici slavili sa 4:2, što je bila i prva pobjeda reprezentacije A u Puli

Pula nije mogla poželjeti ljepše otvaranje novouređenog stadiona Aldo Drsoina. Na tribinama se okupilo devet tisuća navijača, iz svih krajeva Hrvatske, a na travnjaku su Bilićevi izabranici pobijedili Čehe sa 4:2. Iako je utakmica bila prijateljska, izbornici su je koristili u važnije svrhe – kao provjeru pojedinih igrača pred nastavak kvalifikacija za Euro 2012. godine. I kao test igre bez važnih pojedinaca – Bilić bez Modrića i Olića, Bilek bez Baroša.

Česi su bolje otvorili utakmicu, a već u prvoj minuti Petržela je zaprijetio Runji. Igra naših u tim trenucima nije bila povezana, ali smo, na sreću, imali inspiriranog Kranjčara, koji očito u reprezentaciji liječi frustracije iz Londona. I baš je Niko bio začetnik akcije iz koje je Eduardo zabio prvi gol na utakmici, za vodstvo Hrvatske 1:0. Tek nakon tog gola igra naših dobila je smisao, a samo tri minute kasnije (13. minuta) Kalinić je povisio na 2:0. Bio je to uraganski početak naših, koji je donio veliku radost na tribine pulskog stadiona.

Međutim, naši nisu dugo uspjeli držati to vodstvo, jer u 20. minuti Sivok je glavom matirao našeg vratara. Česima je taj pogodak donio novi poticaj, što Bilićevi izabranici nisu znali potisnuti. Do kraja poluvremena Hrvatska je zaprijetila još samo dva puta, Srninim slobodnjakom i Eduardovim udarcem kraj vratnice, a Česi su strpljivo trasirali put prema našem golu. A njega su još jednom postigli na samom kraju prvog dijela, kada je Petržela ubacio, Rezek propustio, a Rosicky lijepim udarcem poentirao za 2:2.

Na početku drugog dijela Bilić je uveo četiri nova igrača (Strinić, Lovren, Dujmović, Petrić), a gosti samo jednog novog igrača (Necid); nakon brojnih promjena jasno je bilo da će se i igra razvodniti. Česima je, baš kao i u prvom dijelu, pripao taj početni dio, ali naši su opet prvi zabili. Dujmović je odlično asistirao za Kalinića, koji preciznim udarcem pogađa gornji kut Čechova gola za 3:2.

Kako je vrijeme odmicalo, igralo se sve opuštenije, neobaveznije, pa se takvim može tretirati i kiks češkog golmana Petera Čecha, koji je nepotrebno istrčao, potom se malo poigravao, a spretni i precizni Iličević kaznio pogotkom gotovo s polovine igrališta za povećanje vodstva na 4:2. Shodno rezultatu raslo je i raspoloženje na tribinama, a posebno su nagrađeni Kalinić, Kranjčar i Bilić. Uz prigodni vatromet za sve sudionike pulskog happeninga.
HRVATSKA: Runje – Srna, Ćorluka (od 46. Lovren), Šimunić, Pranjić (od 46. Strinić) – Iličević (od 81. Vrsaljko), Vukojević (od 46. Dujmović), Rakitić, Kranjčar – Kalinić (od 63. Jelavić), Eduardo (od 46. Petrić)
ČEŠKA: Čech – Siviok, Hubnik, Pospech, Kadlec (od 77. Limbersky) – Polak (od 81. Rajnoch), Hübschman, Rosicky (od 63. Štajner), Plašil – Petržela (od 57. M. Hubnik), Rezek (od 46. Necid)

tportal.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI