Ibišević: Poraz od Slovačke nam je opomena pred utakmicu sa Lihtenštajnom

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 13:36

Ibišević: Poraz od Slovačke nam je opomena pred utakmicu sa Lihtenštajnom

Na druženju s medijima, bh. reprezentativac Vedad Ibišević danas je istaknuo značaj dviju predstojećih utakmica naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine.

Popularni Vedo je kazao da su on i kolege saigrači optimistični, ali i svjesni težine zadatka koji je pred njima.

“Svima je jasno koliko nam znači utakmica s Lihtenštajnom. Neće nam biti nimalo jednostavno s obzirom na to da smo se u prvoj utakmici prvih pola sata mučili sve dok nismo postigli pogodak. Treba imati na umu da to nije više ista ekipa, jer su u posljednjih nekoliko utakmica odigrali dosta dobro i nisu primali mnogo golova”, kazao je golgeter Stuttgarta.

Osvrnuo se i na izgubljenu utakmicu protiv Slovačke u Zenici, kazavši da je to bila opomena da moraju biti oprezni.

“U petak nas čeka veoma nezgodna utakmica. Favoriti smo, ali to moramo dokazati na terenu”, istaknuo je Ibišević i dodao da je san svakog igrača, pa tako i njegov, da igra na Svjetskom prvenstvu.

“Već smo dva puta ispali i ne želimo da nam se to ponovo desi. Zbog toga u ove dvije utkamice, protiv Lihtenštajna i Litvanije, moramo obaviti dobar posao na terenu. Naša forma je išla uzlaznom putanjom i sada ne smijemo stati. Mi smo mala zemlja i trebamo biti zadovoljni onim što smo postigli. Uprkos tome, ne trebamo se prisiljavati i moramo poštovati svakog protivnika. Veoma je važno da nam dolaze novi mladi igrači koji će uz nas starije napredovati”, izjavio je Ibišević, koji je sjajnim partijama u dresu Stuttgarta pokazao da je u odličnoj formi.

“Postigao sam šest golova i zadovoljan sam svojom formom, ali je ekipa igrala promjenjivo i zato smo ispali iz Evropske lige. Sada nem preostaje da se skoncentrišemo na Bundesligu i ostvarimo što bolje rezultate”, dodao je bh. reprezentativac.

Nogometna reprezentacija posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra u petak u Zenici protiv Lihtenštajna i 15. oktobra u Kaunasu protiv Litvanije.

Ukoliko ubilježe obje pobjede, Zmajevi imaju historijsku šansu da se direktno plasiraju na Svjetsko nogometno prvenstvo.

klix

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 13:36