Ibrahimović: Ne treba mi Zlatna lopta da bih znao da sam najbolji

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 10:21

Ibrahimović: Ne treba mi Zlatna lopta da bih znao da sam najbolji

Zlatan Ibrahimović tvrdi da mu nije potrebna nagrada Zlatna lopta kako bi znao da je najbolji igrač na svijetu.

Švedski nogometni reprezentativac postigao je pogodak u sedmoj minuti utakmice protiv Olympiakosa na Parku prinčeva u kojoj je Paris Saint Germain slavio s 2:1.

Ibrahimoviću je to bio osmi pogodak u grupnoj fazi Lige prvaka u ovoj sezoni čime je izjednačio rekorde Ruuda van Nistelrooya, Hernana Crespa, Filippa Inzaghija i Cristiana Ronalda.

Iako smatra da je u odličnoj poziciji da postavi novi rekord u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka protiv Benfice, 32-godišnji napadač tvrdi da ga ne zanimaju individualna priznanja, uključujući i Zlatnu loptu.

“To nije nešto o čemu razmišljam ili nešto što mi je važno. Ne trebam osvojiti taj trofej da bih znao da sam najbolji”, kazao je Ibrahimović.

PSG je osigurao prvo mjesto u grupi C zahvaljujući pogotku Edinsona Cavanija koji je pariskom timu donio pobjedu nad grčkim prvakom.

“Cilj nam je bio da prođemo grupnu fazu i to smo učinili. Moramo sačekati žrijeb i vidjeti s kim dalje igramo, a do tada ćemo vrijedno trenirati i biti spremni za sljedeću utakmicu”, dodao je Ibrahimović.

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 10:21