Ibrahimović: Zlatnu loptu bi trebalo nazvati po Messiju

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 08:03

Ibrahimović: Zlatnu loptu bi trebalo nazvati po Messiju

Iako nema dobre uspomene na godinu provedenu u Barceloni, a ni s Lionelom Messijem nije živio u velikoj ljubavi, napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović je u ponedjeljak bio pun pohvala i za katalonski klub i za Argentinca.

Barcelona u utorak gostuje na Parku prinčeva u prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka, a dan uoči utakmice se na konferenciji za novinare pojavila najveća zvijezda pariskog kluba. Nije, dakako, mogao izbjeći pitanje o čudesnom Messiju koji ruši rekord za rekordom. Vodeći je strijelac španske Primere s nevjerovatna 43 pogotka, a do kraja je ostalo još devet kola.

“Najbolji je nogometaš svijeta u ovom trenutku. Osvojio je četiri Zlatne lopte. Trebali bi preimenovati tu nagradu i nazvati je po Messiju”, našalio se Ibrahimović, a na pitanje je li Argentinac i najveći nogometaš svih vremena, odgovorio je:

“Ne znam je li najbolji svih vremena, teško je reći. Vidjet ćemo kad završi karijeru”.

Šveđanin, međutim, nema dvojbe u vezi s Barcelonom.

“Ova je Barcelona najbolja ekipa svih vremena. Probat ćemo pronaći rješenja, ja ću pokušati odigrati najbolje što mogu, pa ćemo vidjeti”.

O svojim sjajnim ovosezonskim igrama je kazao: “Moji saigrači su mi omogućili da igram tako dobro. Mi smo tim, a ko je broj jedan nije važno”.

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 08:03