Indiana razbila Netse, solidna partija Teletovića

tačno.net
Autor/ica 24.12.2013. u 09:06

Indiana razbila Netse, solidna partija Teletovića

Brooklyn Netsi poraženi su večeras u svom Barclays Centru od Indiana Pacersa rezultatom 103:86, a Mirza Teletović je pružio solidnu partiju u ovom susretu.

Dobro otvaranje susreta imali su Netsi, kao i naš Mirza Teletović, koji je na početku ubacio četiri poena. Imali su domaći košarkaši plus šest 16:10, ali Indiana potom zaigrala svoju prepoznatljivu odbranu, te su serijom od 9:0 preokrenuli rezultat u svoju korist. Prva četvrtina završena je s dva poena prednosti u korist Indiane 19:17.

Vodila je Indiana cijelim tijekom druge četvrtine. U dva navrata su imali i osam poena prednosti, a poenima Joea Johnsona  Brooklyn je na odmor otišao s minusom od šest poena 45:39. Mirza Teletović je odigrao odlično prvo poluvrijeme, naročito u odbrani.

Igra Brooklyn Netsa raspala se u trećoj četvrtini. Lance Stephenson i Paul George su bili nezaustavljivi po izabranike Jasona Kidda, a domaćim košarkašima je dodatno otežao i Paul Pierce, koji je isključen zbog prekršaja nad Gerogeom Hillom. Pierce je nakon 1999. godine po prvi put odigrao susret bez poena. Imali su Pacersi uvjerljivo vodstvo od 24 poena prednosti u jednom trenutku, a u posljednjih 12 minuta se ušlo sa plus 17 u korist najbolje ekipe lige 75:58.

Indiana je u posljednjoj četvrtini rutinski održavala prednost. Nisu dopustili Netsima seriju poena kojim bi se vratili u igru, te su na kraju potpuno zasluženo došli do pobjede u Barclays Centru.

Mirza Teletović je za nešto više od 30 minuta na parketu ubacio osam poena, te je imao po četiri skoka i asistencije. Joe Johnson je za Netse ubacio 17 poena, a Pacerse su do pobjede vodili Paul George i Lance Stephenson sa po 26 poena.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.12.2013. u 09:06