Inter i Milan podijelili bodove u gradskom derbiju

tačno.net
Autor/ica 25.2.2013. u 08:09

Inter i Milan podijelili bodove u gradskom derbiju

Nogometaši Intera i Milana podijelili su bodove u 26. kolu italijanskog nacionalnog prvenstva.

Vodstvo ekipi Milana, koja je u velikom gradskom derbiju formalno bila gost, donio je El Shaarawy u 21. minuti. Asistirao mu je Boateng. Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri, a bolji rival bila je ekipa Milana koja ni nakon vodstva nije prestala sa napadima na gol Intera.

U drugom poluvremenu Inter je snažnije krenuo po izjednačenje te su prvu ozbiljniju priliku stvorili u 54. minuti, ali bez rezultata. Ipak, Milan je nastavio sa agresivnom igrom i u drugom dijelu, a najviše su prodora imali po desnoj strani.

Ekipe su se smjenjivale u šansama, a Interu se ofanziva isplatila u 71. minuti kada je na 1:1 poravnao Schelotto, i to samo dvije minute nakon što je ušao u igru umjesto Cambiassa. Asistirao je Nagatomo. Ispostavilo se da je tim golom postavljen i konačan rezultat derbija, 1:1.

Inter nakon ovog remija dijeli četvrto mjesto sa Lazijom budući da oba tima imaju po 44 boda, s tim da Lazio ima utakmicu manje. Milan je treći sa 45. Ispred su Juventus i Napoli sa 58, odnosno 51 bodom

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 25.2.2013. u 08:09