Islanđani presretni zbog boda protiv Portugala: Želimo što prije osigurati plasman u nokaut fazu

tačno.net
Autor/ica 15.6.2016. u 11:02

Islanđani presretni zbog boda protiv Portugala: Želimo što prije osigurati plasman u nokaut fazu

“Osjećamo se dobro, znamo koliko je Portugal snažan i opasan protivnik. Posjed lopte je bio na njihovoj strani, bilo je veoma teško igrati. Portugal ima jedan od najboljih timova na Euru i vjerovatno će daleko otići, ali smo se mi branili fantastično. Zaista smo dobro organizovani i mnogo se trudimo. Bili smo koncentrisani sve vrijeme, osim u jednom trenutku, kada smo i primili gol. Teško je bilo koga izdvojiti, ovo je bio timski uspjeh zbog kojeg u sljedeću utakmicu ulazimo opuštenije”, izjavio je Hallgrímsson.

Važnost osvojenog boda istakao je reprezentativac Gylfi Sigurdsson.

“Osvojili smo veliki bod u ekstremno teškoj utakmici u kojoj smo se branili gotovo 88 minuta. Izgubio sam glas, morali smo mnogo pričati i trčati. Ipak, bili smo dovoljno dobri i pokazali smo karakter kada smo imali rezultatski zaostatak protiv ekipe kakva je Portugal. Lijepo je vidjeti da smo dobri na ovako visokom nivou. Čekaju nas još dvije utakmice, a jedna pobjeda će vjerovatno biti dovoljna za plasman u nokaut fazu. Pobjedu želimo već u sljedećoj utakmici”, rekao je Sigurdsson.

Posebno se zahvalio navijačima.

“Navijači su sjajni, vidjeli smo prije utakmice da svi pjevaju u jedan glas. Ohrabrili su nas dok smo se zagrijavali, pružili su nam sjajnu podršku”, završio je Sigurdsson.

tačno.net
Autor/ica 15.6.2016. u 11:02