Italija nakon evropskog prvaka Španije želi eliminirati i svjetskog šampiona Njemačku

tačno.net
Autor/ica 2.7.2016. u 10:33

Italija nakon evropskog prvaka Španije želi eliminirati i svjetskog šampiona Njemačku

U pretposljednjoj utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva u fudbalu večeras će snage odmjeriti aktuelni prvak svijeta Njemačka i viceprvak Evrope Italija, a samo za jednu od tih selekcija ima mjesta u polufinalu i očekuje se velika borbu na terenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Meč koji sportska javnost naziva i “finalom prije finala” će se igrati na gradskom stadionu u Bordeauxu sa početkom u 21 sat. Pravdu na terenu dijelit će mađarska sudačka petorka sa arbitrom Viktorom Kassaijem na čelu.

Italija je u četvrtfinalu igrala još jedan derbi protiv aktuelog prvaka Evrope Španije i slavila pobjedu rezulltatom 2:1, ali i pokazala vrhunsku igru i spremnost da dođu na tron Evrope.

Međutim, izabranici Antonia Contea i večeras će nasuprot sebe imati težak zadatak da eliminiraju Njemačku. Conte večeras neće moći računati na iskusnog veznjaka Thiaga Mottu koji je suspendovan zbog parnih žutih kartona.

Izabranici njemačkog selektora Joachima Lowa su u četvrtfinalu deklasirala Slovačku sa visokih 3:0 i pokazali apetite da nakon titule na Mundijalu u Brazilu, osvoje i titulu prvaka Starog kontinenta.

Uporedo s tim, selekcija Njemačke će pokušati da pobjedom nad Azzurima sruši neslavni skor. Oni nisu zabilježili niti jednu pobjedu nad večerašnjim rivalom u posljednjih osam susreta u završnicama EURO-a.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.7.2016. u 10:33