Jansrud slavio u Kvitfjellu i osvojio Mali kristalni globus

tačno.net
Autor/ica 8.3.2015. u 14:01

Jansrud slavio u Kvitfjellu i osvojio Mali kristalni globus

Norveški skijaš Kjetil Jansrud stigao je do svoje šeste ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu na super G-u u Kvitfjellu te time po prvi put u karijeri osvojio Mali kristalni globus.

Jansrud je sjajno iskoristio prednost domaćeg terena i po četvrti put slavio na stazi u Kvitfjellu u utrkama Svjetskog kupa.

Norvežanin je tehnički zahtjevnu stazu svladao za 1:37.44 minute te za 24 stotinke sekunde nadmašio Austrijanca Vincenta Kriechmayra.

Treće mjesto osvojio je Kanađanin Dustin Cook s 33 stotinke zaostatka za pobjednikom.

S novih 100 bodova 29-godišnji Jansrud stigao je do zbroja od 476 u utrkama super G-a ove sezone i ostvario nedostižnu prednost u redoslijedu za Mali kristalni globus, s obzirom na to da je Talijan Dominik Paris (353) utrku završio kao četvrti, a Austrijanci Matthias Mayer (274) i Hannes Reichelt (207) su jedan za drugim napravili pogrešku na istom mjestu i ostali su bez bodova.

Jansrud (1076) je u ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus smanjio zaostatak za Austrijancem Marcelom Hirscherom (1128) na 52 boda.

Hirscher je preskočio vikend u Norveškoj i koncentrirao se na sljedeće tehničke utrke, veleslalom i slalom na 54. Pokalu Vitranc, koji su na rasporedu sljedeće subote i nedjelje u Kranjskoj Gori.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.3.2015. u 14:01