Jednostavno najveći: Veliki Vladimr Kličko odbranio titule

tačno.net
Autor/ica 5.10.2013. u 20:45

Jednostavno najveći: Veliki Vladimr  Kličko odbranio titule

Rus Aleksandar Povjetkin nije uspio svrgnuti s trona u teškoj kategoriji velikog Ukrajinca Vladimira Klička koji  je odbranio čak četiri titule u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. U profesionalnoj karijeri  ovo je Kličku 61 pobjeda.

Hurray!!! Our Champ Wladimir Klitschko is the best champ ever!
Ура!!! Поздравляем нашего Чемпиона Владимира Кличко!

S velikim interesom čekao se ogled između Ukrajinca Vladimira Klička aktualnog prvaka po WBA, IBW, WBO i IBO kategoriji protiv Rusa Aleksandra Povjetkina. Čak je i sam Kličko u najavi ogleda rekao kako je ovo najbolji bokser s kim se ikada boksao.

Povjetkin je krenuo agresivno u prvoj rundi, no već od druge runde Rus se ‘održavao’ na životu pogotovo kada je sijevnulo nekoliko aperkata od strane Klička. Do devete runde Kličko je nekoliko puta srušio svog protivnika, a posebno teška runda za Povjetkina bila je sedma kada ga je Kličko s dva snažna udarca uzdrmao, a spasilo ga istek runde.

Ipak, Rus je uspio odraditi svih 12 rundi iako je već odavno bilo jasno kako je ukupni pobjednik Vladimir Kličko. Treba odati priznanje Povjetkinu koji se do posljednjeg zvona nije predavao i pokušavao je na sve načine prići  Kličku, posebno je pohvalno što je nakon svih silnih udaraca ostao na nogama. Na kraju je Kličko obranio naslov jednoglasnom odlukom suca.

Ovo je 61. Kličkova pobjeda u karijeri, a dosad je imao tri poraza.

tačno.net
Autor/ica 5.10.2013. u 20:45