Juniorska reprezentacija na korak do historijskog rezultata

tačno.net
Autor/ica 15.8.2015. u 13:17

Juniorska reprezentacija na korak do historijskog rezultata

Kadetska košarkaška reprezentacija će danas imati priliku da po prvi put u svojoj historiji izbori finale Europskog prvenstva i tako postane prva nacionalna košarkaška selekcija koja će to uraditi. Juniori su ovog ljeta bili nadomak plasmana u finale, ali smo zaustavljeni od Turske.

Naši momci su jučer pružili sjajnu partiju i savladali Njemačku po drugi put u 15 – ak dana. Niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje, no danas je pred nama jedan od favorita za zlato. Španci su savladali Francusku i večerašnji meč od 20:15 minuta će sigurno biti težak i iscrpljujući za oba tima.

Ove reprezentacije su se sastale na finalu Olimpijskog turnira za mlade u gruzijskom Tbilisiju i naši momci su već tada pokazali da mogu da se nose sa najboljim timovima u Europi. Tada smo dobili ovaj meč rezultatom 89:79, ali u tom meču nije nastupio jedan od naših najboljih igrača Njegoš Sikiraš.

Njegovo odsustvo je tada nadoknadio sjajni Sani Čampara sa 30 poena i to je bio meč u kojem je Čampara uspio postići čak četiri trice u četiri uzastopna napada. Naša odbrana će imati jako puno posla da zaustavi odličnog Španca Sergija Martineza. Martinez je jedan od najboljih igrača na cijelom turniru.

U prosjeku postiže 20.1 poen i nalazi se na trećem mjestu najboljih strijelaca iza našeg Džanana Muse. Sergi i Musa dijele četvrto i peto mjesto po broju skokova i po svakom meču ih imaju po 9.3. Bez obzira na sve, sigurno je da naši momci imaju šanse i da će ostaviti srce na terenu za veliko sutrašnje finale.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.8.2015. u 13:17