Jurgen Klinsmann: Utakmica protiv BiH će biti veliki test za nas

tačno.net
Autor/ica 21.6.2013. u 06:59

Jurgen Klinsmann: Utakmica protiv BiH će biti veliki test za nas

Jurgen Klinsmann, selektor nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je da će prijateljska utakmica protiv izabranika Safeta Sušića biti veliki test za njegove igrače.

Utakmica između dvije reprezentacije bit će odigrana u srijedu, 14. augusta, na stadionu Asim Ferhatović Hase.

“Ovo će biti dobra prilika za nas uoči nastavka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Bit ćemo na okupu i nastavit ćemo raditi na unapređenju onoga što smo do sada naučili. Imamo još mnogo posla i uvijek se želimo porediti sa najboljim timovima svijeta. BiH je u nevjerovatnoj seriji i utakmica će biti veliki test za nas”, kazao je Jurgen Klinsmann, legenda njemačkog nogometa.

Ovo će biti prvi međusobni susret između dvije reprezentacije. Zmajevi se trenutno nalaze na historijskom 15. mjestu FIFA-ine rang-liste prvenstveno zahvaljujući odličnoj seriji u kvalifikacijama za SP.

Reprezentacija BiH trenutno se nalazi na prvom mjestu kvalifikacijske grupe G i neporaženi su u posljednjih devet utakmica.

Što se reprezentacije SAD tiče, oni se nalaze na 28. mjestu. Nakon što odigraju utakmicu na Koševu, izabranici Jurgena Klinsmanna suočit će se 6. septembra sa reprezentacijom Costa Rice, a četiri dana kasnije i sa Meksikom.

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 21.6.2013. u 06:59