Kada se opameti, dobiće poziv u reprezentaciju BiH

tačno.net
Autor/ica 30.8.2013. u 07:00

Kada se opameti, dobiće poziv u reprezentaciju BiH

Mladi i A reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić nije dobio poziv u selekciju U-21 reprezentacije BiH.

Nakon brojnih špekulacija o tome zašto Bešić nije dobio poziv, selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić u razgovoru je za Sport.ba otkrio šta se dešavalo sa ovim igračem.

“Realno, zaista mi je žao što se sve ovo desilo. Žao je i selektoru Sušiću, ali sad ću vam reći šta se sve desilo”, počinje razgovor za Sport.ba selektor U-21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

“Javnost treba da zna da vjerovatno postoji razlog krupnije prirode zašto Bešića nema u reprezentaciji. Svaki mi igrač treba i ja nemem lukzus da se odričem igrača, ali na ovo sam morao reagovati”.

muhamed

“U svakoj fudbalskoj ekipi i reprezentaciji na svijetu postoje pravila ponašanja, pa tako i kod nas. Muhamed Bešić je bio u A reprezentaciji, a za U-21 je odigrao sedam utakmica i po kvalitetu defitivno zaslužuje mjesto”.

“Ali, čudne stvari se dešavaju s njim. Posljednja tri okupljanja je otkazao, u dva navrata me je prevario. Nakon što je bio u A reprezentaciji, trebao se javiti u kamp U-21 reprezentacije, ali nije došao. Isključio je telefon i otišao u Mađarsku. Sklonio se iz njemu znanih razloga. Mi smo mu tad progledali kroz prste, nadajući se da se to neće više dešavati. Uz Srđana Grahovca on je trebao biti vodeći igrač ove reprezentacije, ali…”

“Na drugom okupljanju je poslao papir u savez sa informacijom da je povrijedio ruku. Ja sam to povjerovao i nisam tražio provjeru, te sam dozvolio da se ne javlja u naš kamp, već da ide u Berlin na operaciju. Nakon sedam dana se javio i rekao da neće ići na opercaiju i tražio je da se priključi reprezentaciji. Međutim, kada je došao na okupljanje, napravio je incident o kojem ne bih sada pričao. Zloupotrijebio je mene kao selektora i protiv Albanije je sjedio na klupi iz razloga povrede ruke, ali i zbog disciplinskog prekršaja”.

“Za utakmicu sa Crnom Gorom je došao šlag na tortu. Dva dana pred utakmicu poslao je e-mail poslao da ima težak potres mozga, te da mora mirovati. Opet sam uvažio sve što je rekao i poželio mu brz oporavak. Ja sam nakon utakmice sa Crnogorcima putovao u Budimpeštu da gledam Mađarsku. Imao sam namjeru, kao i svaki selektor, da ga posjetim u bolnici, ali mi se nije javio na telefon. Nakon dva dana igrao je 90 minuta za svoju ekipu i nakon sedam dana opet 90 minuta. Nikad mi se više nije javio. Vidio je propuštene pozive na telefonu od selektora reprezentacije, ali se nije htio javiti”.

“Nijedan pojedinac neće biti iznad reprezentacije, taman se on zvao Muhamed Bešić. Dok se ne opameti, neće dobiti poziv”, dodao je na kraju razgovora za Sport.ba selektor U-21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 30.8.2013. u 07:00