Kako bi izgledala košarkaška reprezentacija Jugoslavije na Eurobasketu?!

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 09:37

Kako bi izgledala košarkaška reprezentacija Jugoslavije na Eurobasketu?!

Da i dalje postoji Jugoslavija, ne bi bilo dileme koja reprezentacija bi osvojila aktuelni Eurobasket.

Košarkaši iz bivših republika su među najdominantnijim na takmičenju. I dalje je moguće da u osmini finala vidimo čak pet ex-YU reprezentacija. Srbija je obezbjedila plasman u narednu fazu, blizu istog rezultata su Hrvatska i Slovenija, a šanse imaju Makedonija i Bosna i Hercegovina. Nedostaje samo Crna Gora koji se nije plasirala na EP zbog kiksa protiv Holanđana u kvalifikacijama.

Fenomenom „jugoslovenskog basketa“ se danas bavio i ugledni madridski sportski dnevnik As. Španci su se zapitali kakav tim bi Jugoslavija danas imala da postoji. Sastavili su idealnih 12 iz bivših jugoslovenskih republika.

U idealnom timu As-a su se našla četvorica srpskih reprezentativaca: Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica.

Na poziciji playmakera našao se i Slovenac Goran Dragić. Poziciju beka šutera bi pokrio mladi Hrvat Mario Hezonja. Na poziciji krila su se našli Kalinić i najbolji hrvatski igrač Bojan Bogdanović. Za mjesto krilnog centra bi konkurisali Nemanja Bjelica, Dario Šarić i Mirza Teletović. Centarsku liniju bi činili Crnogorci Nikola Peković i Nikola Vučević uz Hrvata Anta Tomića.

Španci su odredili i spisak rezervnih igrača na kojem su se našli Luka Dončić (Slovenija), Nemanja Nedović (Srbija), Zoran Dragić (Slovenija), Klemen Prepelič (Slovenija), Nihad Đedović (BiH), Damjan Rudež (Hrvatska), Bojan Dubljević (Crna Gora), Marko Todorović (Crna Gora), Pero Antić (Makedonija), Miroslav Raduljica (Srbija) i Jusuf Nurkić (BiH).

Na kraju su se zapitali kakve šanse bi idealan tim Jugolsavije imao protiv Amerikanaca, dok pitanje osvajača Eurobasketa ne bi bilo isuviše teško.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 09:37