Karačiću ruke u gipsu, Marković priziva čudo

tačno.net
Autor/ica 31.10.2014. u 11:16

Karačiću ruke u gipsu, Marković priziva čudo

Poslije remija sa Bjelorusijom u Minsku rezultatom 25:25 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Tuzlu gdje će u nedjelju uvečer odmjeriti snage sa aktuelnim evropskim i svjetskim viceprvakom Danskom.

U taboru naše reprezentacije je veoma dobro raspoloženje, a selektor Dragan Marković za nedjeljnu utakmicu neće moći računati na usluge prvog playmakera Ivana Karačića kojem su obje ruke u gipsu.

“Neću kukati, ali da mi je Ivan tu ne bi izgubili. I ovako se nećemo predati. Pred punim Mejdanom i sa našom publikom čuda su moguća”, kaže Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH.

Reprezentacija BiH u petak će u 11 sati probati novopostavljenu podlogu u Mejdanu. U večernjim satima će se analizirati igra Danske.

“Nemam previše prostora za bilo šta drugo. Moramo se dobro taktički pripremiti i sačuvati svježinu. Iscrpio nas je put za Bjelorusiju”, kaže Marković.

Nakon remija u Minsku Marković je zadovoljan, jer je Bjelorusija i bez prve zvijezde Sergaja Rutenke izuzetno jaka selekcija.

“Zadovoljan sam osvojenim bodom. Nastavili smo kontinuitet dobrih igara i ovo je jedanaesta utakmica u nizu koju smo odigrali na vrhunskom nivou. Zbog toga je u nedjelju sve moguće”, kaže Marković.

Nakon dobre igre u Bjelorusiji u Tuzli se za nedjeljni dvoboj traži karta više. Mejdan će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a navijači najavljuju još jedan spektakl.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 31.10.2014. u 11:16