KN Red Army i UG Mostarski Rođeni: Podržimo novu upravu, primitivizam oko Veleža mora nestati

tačno.net
Autor/ica 26.7.2016. u 07:31

KN Red Army i UG Mostarski Rođeni: Podržimo novu  upravu, primitivizam oko Veleža mora nestati

Uzimajući u obzir ukupno stanje u kojem se trenutno nalazi FK Velež, činjenicu da prvoligaška sezona samo što nije počela, te apsolutnu podršku javnosti uključujući i naše dvije organizacije predloženom Upravnom odboru, želimo poručiti svim prisutnim na narednoj skupštini (27.7.2016. u 19:00h) da je od iznimne važnosti da se odazovete i poslušate naš glas te da podržite predložene ljude. Osim toga, pozivamo na civilizirano ponašanje u skladu sa jednim ovakvim događajem i veličinom imena FK Velež. Previše je bilo ličnih obračuna, izljeva nekulture i primitivizma, iskazivanja ličnih frustracija i ukupno neciviliziranog ponašanja u proteklim pokušajima održavanja skupštine, te ovo MORA PRESTATI počevši već od ove naredne skupštine. Ukoliko ima onih koji dolaze sa ciljevima koji su vezani za gore navedeno ponašanje ili onih koji žele opstruirati skupštinu, ovim putem vam poručujemo da ostanete kući i ne uništavate i ovo malo dostojanstva koje naš voljeni još uvijek ima, te vjerovatno i posljednji pokušaj spašavanja istog od odlaska u istoriju. Onima koji dolaze na ovu skupštinu sa dobrim i iskrenim namjerama prema FK Velež poručujemo da je sudbina kluba u vašim rukama, te da poslušate srce i razum i ne dopustite da vas eventualni pokušaji opstrukcije skrenu sa tog puta. Pozivamo vas da maksimalno poštujete dnevni red koji dobijete, te da u što je moguće jednostavnijoj raspravi donesete pravu odluku za Velež, a samom podrškom kandidatima za Upravni odbor mi smo rekli šta mi mislimo o tome.

Mi, KN Red Army i UG Mostarski Rođeni, kao dvije bratske organizacije koje okupljaju Veležove navijače, pozivamo sve članove, navijače, simpatizere, građane grada Mostara i Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju FK Velež, dijasporu i sve one koji žele, da se u toku održavanja skupštine u što većem broju okupimo ispred Hotela Bristol. Pokažimo da smo mi još uvijek tu uz svoj klub, te da nećemo više dopustiti bilo kakvo poigravanje sa imenom i ugledom našeg kluba i konačno da dadnemo početni vjetar u leđa onima koji će nadamo se tada i zvanično postati novi Upravni odbor FK Velež. Pozivamo vas da povedete svoje porodice, roditelje, djecu i supružnike, svoje voljene, da opet pokažemo da je Velež u srcima mladih, starih, djece, Mostarki, Mostaraca, radnika, konobara, direktora, profesora, trgovaca, nezaposlenih, … To je naša građanska i ljudska dužnost i doprinos koji u ovom trenutku moramo dati.
Takođe vas pozivamo da se uključite u ovaj poziv tako što ćete ovo pismo podijeliti na vašim profilima na socijalnim mrežama i poziv za prisustvo ispred Bristola prenijeti svim poznanicima direktnim kontaktom. Vidimo se u srijedu.

Prestati nećemo nikada! Sve nas ista ljubav spaja!

tačno.net
Autor/ica 26.7.2016. u 07:31