Košarkaši BiH okupili se na Ilidži

tačno.net
Autor/ica 1.7.2014. u 10:05

Košarkaši BiH okupili se na Ilidži

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedjeljak uvečer na Ilidži, čime je započela pripremeza kvalifikacije za EP.

Selektoru Dušku Ivanoviću na prvoj prozivci javilo 12 igrača. 

Kapiten Mirza Teletović zbog pravila NBA propustit će prvi dio priprema, a trenirat će individualno. Novi Amerikanac u bh. selekcijiD.J. Cooper trebalo bi da na pripreme dođe danas, dok Muhamed Pašalić preskače kvalifikacije.

Mladi bh. reprezentativci Nedim Buza, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović i Jusuf Nurkić će se reprezentaciji priključiti nakon prvenstva za igrače do dvadeset godina. 

Prema informacijama iz Košarkaškog saveza BiH, Zachary Wrightneće biti učesnik ove reprezentativne akcije, a Filip Adamović će zbog upale tetiva da propusti kvalifikacije. 

Nihad Đedović ima problema s povredom ruke, a u Savezu se nadaju da će biti spreman za kvalifikacije. 

Košarkaši će prvi dio priprema obavit će u Sarajevu, gdje će od 12. jula biti domaćin turnira na kojem će nastupiti selekcije Izraela i Slovačke. Sedam dana poslije odigrat će susrete s Italijom te Crnom Gorom. 

Košarkaši BiH potom će odigrati dva meča sa selekcijom Švedske koju s klupe predvodi Vedran Bosnić. 

U završnoj fazi priprema najbolji bh. košarkaši igrat će na turniru u Italiji gdje će igrati s domaćinom, Srbijom i Kanadom. 

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za EP nastupa u grupi sVelikom Britanijom i Islandom. Kvalifikacije otvaraju 13. augusta utakmicom protiv Velike Britanije u Londonu.

radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 1.7.2014. u 10:05