Kovač: Zaslužena pobjeda Meksika

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 10:20

Kovač: Zaslužena pobjeda Meksika

U prvom obraćanju medijima nakon 3:1 poraza od Meksika selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač odao je priznanje protivniku da je jednostavno bio bolji.

“Čestitke Meksiku, 50 minuta bili su bolja ekipa. To je nogomet, kada su u pitanju izjednačene ekipe mali detalji odlučuju. Ovog su puta ti detalji bila dva prekida”, rekao je Kovač.

Upitan zašto se odlučio na postavljanje Danijela Pranjića u udarnih 11 i to na mjesto defanzivnog veznog Kovač je objasnio.

“S Pranjićem u sredini želio sam blokirati našu lijevu stranu i osloboditi Olića da bude ofanzivniji u formaciji 4-1-4-1. Uspjeli smo blokirati Meksiko na lijevoj strani, ali prema naprijed nije bilo dovoljno. Zato sam kasnije stavio Pranjića na lijevi bok i uveo Kovačića, ali to nije uspjelo, ubrzo smo primili drugi gol i onda kad se igra otvorila Meksiko je pokazao koliko je opasan”.

“Meksiko je prema nama pokazao puno respekta. Nisu igrali svoj uobičajeni presing jer su znali za naše kontranapade. U drugom smo poluvremenu možda malo fizički pali i Meksiko je bio bolji. Bili su kvalitetniji i čestitam im. Donijeli smo malo radosti hrvatskom narodu, posebice nakon prve dvije utakmice, ali danas je protivnik bio bolji”.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 10:20