Kranjčar: Nije to Tottenham s početka sezone, ali možemo kvalitetno odigrati u Madridu

Imamo igrače koji su jako dobri za kontranapade, Lennona i Balea, koji po stranama mogu napraviti Realu jako puno problema – kaže Kranjčar

RIJEKA Sudeći prema  raspoloženju Nike Kranjčara  neposredno po slijetanju u  madridsku zračnu luku,  Harry Redknapp s igurno  večeras neće napraviti radikalan zaokret u svom promišljanju prve jedanaestorice pa će Niko u velikom, prvom četvrtfinalnom okršaju  na Santiago Bernabeu protiv madridskoga Reala ostati  na klupi.

Naravno, ako to  dozvoli neugodna ozljeda  stopala. Bez obzira na to što  u posljednje vrijeme nije u  milosti »prljavoga Harryja«,  Kranjčar čvrsto vjeruje da  Spursi imaju svojih izgleda u  Madridu i da ih ne treba  unaprijed otpisivati.

– Dobio sam udarac u stopalo, vidjet ćemo kako će se  razvijati ozljeda, ali vjerujem  da ću biti na klupi – kaže Kranjčar. – Kad nisam počeo  protiv Wigana… Naravno,  spreman sam ako treba stisnuti zube i pomoći momčadi,  samo trener kao i obično ima  neke druge zamisli.

Pustimo  sad to. Dobri smo, imamo  realne izglede proći Reala. I  nisu to neka subjektivna razmišljanja, ja zaista mislim da  ova momčad Tottenhama  ima kvalitetu ravnopravno se  suprotstaviti Realu.

Devet godina

Tim prije što je Jose Mourinho poslije devet godina  izgubio prvu utakmicu na  domaćem travnjaku. Dakle,  »Big Mou« više ni po tom pitanju nije nedodirljiv.

– Poslije devet godina je  bilo i vrijeme da kući izgubi  utakmicu. Sigurno da im je  to na određen način poljuljalo samopouzdanje, tim  više što vjerojatno gube utrku za naslov španjolskoga  prvaka, ali možda to uoči  ove utakmice djeluje mobilizirajuće. Možda se dodatno motiviraju za Tottenham.

Spursi su remizirali s Wiganom u gostima, ali evidentno  je da momčad Harryja Redknappa više nije na optimalnoj razini. Daleko je to od   izdanja s početka sezone, što  ne znači da nisu spremni za    utakmicu protiv Madrižana. 

– Činjenica je da smo u  posljednje vrijeme u velikom  padu, nije to onaj Tottenham  s početka sezone. Doduše, u  Europi i dalje igramo dobro,  nadam se da ćemo to potvrditi u Madridu.

Istina je, Tottenham slovi kao domaćinska momčad, ali možemo mi  vrlo kvalitetno odigrati i u gostima. Da, i u Madridu,  zašto ne? Imamo igrače koji  su jako dobri za kontranapade, imamo dva brzanca, Lennona i Balea, koji po stranama mogu napraviti Realu jako puno problema. Oni će  biti naši aduti u Madridu. 

Zatvorenija varijanta

Uzimajući u obzir okolnosti prve četvrtfinalne utakmice elitnoga europskoga klupskoga nogometnoga natjecanja, izvjesno je da će se Redknapp vjerojatno odlučiti za  nešto zatvoreniju varijantu.– Očekujem da ćemo igrati  kao i svaki put protiv jačih  momčadi u Europi.

Dakle, s  Crouchem kao jedinim isturenim napadačem, Van der  Vaartom iza njega, Lennonom  i Baleom na stranama, odnosno Lukom i Sandrom u sredini.

Bez obzira na nešto oprezniju varijantu, vjerujem da Luka i Van der Vaart mogu podvaliti neku loptu za Lennona,  Balea ili Croucha. Pogodak bi  nam puno značio, ali moje je  mišljenje da će se putnik u polufinale tražiti u Londonu.

Na papiru ne treba tražiti  favorita, Real  ima dovoljno  klasnih pojedinaca da bi zazirao od petoplasirane premierligaške momčadi. U prvom redu jednog od najboljih igrača  na svijetu – Cristiana Ronalda.

– Cristiana Ronalda je  teško čuvati, čovjek je zabio  toliko golova da je bespotrebno postavljati takva pitanja.  Njegova statistika sve govori,  ima takve predispozicije da je  opasan za protivnički gol i  kada izvodi korner! Odličan  je igrač, ali vjerujem da ovaj  put neće imati svoj dan. 

Novi list

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI