Kuca na vrata Zmajeva: Sjajni Mahmutović zabio nova dva gola i došao do brojke 9

tačno.net
Autor/ica 24.9.2013. u 07:17

Kuca na vrata Zmajeva: Sjajni Mahmutović zabio nova dva gola i došao do brojke 9

Aidin Mahmutović, bosanskohercegovački internacionalac koji igra za češke Teplice igra u velikoj formi. Bivši igrač Čelika je danas postigao nova dva gola u Gambrinus ligi i tako došao do brojke od devet golova iz isto toliko kola koliko je odigrano u elitnom razredu Češke.

Ovaj 27-godišnji napadač Teplica je danas dva puta pogodio u pobjedi nad Pribramom u gostima od 4:0. Naravno, ne treba ni govoriti da je Mahmutović najbolji strijelac lige.

Prvo je Matula doveo goste u vodstvo(20), a u 23.minuti Mahmutović je povisio na 2:0. Potom su gosti u 29.minuti ostali sa igračem manje nakon što je isključen Lüftner. Ipak, to ih nije spriječilo da postignu još dva gola. Litsingi je u 46.minuti povisio na 3:0, a isti igrač je u 69.minuti asistirao sjanom Mahmutoviću koji je postavio konačan rezultat.

Treba reći da je novi nastup u dresu Teplica upisao i Admir Ljevaković, također bivši igrač Čelika. Mahmutović je zamijenjen u 80.minuti, dok je Ljevaković odigrao cijeli susret. Ukoliko Mahmutović nastavi sa ovakvim igrama ne bi bilo iznenađenje da dobije poziv Safeta Sušića u A selekcije BiH. Nakon ove pobjede Teplice zauzimaju treće mjesto sa 20 bodova, pet manje od Sparte i jedan od druplasiranog Plzena.

 

 

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.9.2013. u 07:17