Lihtenštajn testira Zmajeve u Tuzli: Pobjedom najaviti kvalifikacije za Euro

tačno.net
Autor/ica 4.9.2014. u 09:46

Lihtenštajn testira Zmajeve u Tuzli: Pobjedom najaviti kvalifikacije za Euro

Nogometna reprezentacija BiH danas igra prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna u Tuzli. Izabranici Safeta Sušića težit će da dođu do pobjede kako bi sa dodatnim samopouzdanjem i optimizmom ušli u kvalifikacije za Euro 2016 koji će se održati u Francuskoj.

U novi kvalifikacioni put Pape ulazi bez nogometaša koji su se oprostili od dresa sa državnim grbom Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića.

Selektor Sušić najavio je da će na teren Tušnja istrčati udarna postava.

“Naša je obaveza da pred tuzlanskom publikom izvedemo najjači sastav. Utakmicu će početi najbolji, ali ću tokom utakmice napraviti više izmjena. Pod upitnikom su Lulić i Pjanić, ali ima još vremena do konačne odluke“, kazao je Safet Sušić, selektor BiH.

Za očekivati je da će šansu dobiti svi reprezentativci među kojima i nova imena – Prcić, Zakarić, Cimirot i Dujković.

Golman Asmir Begović naglašava kako se veseli tušanjskom dvoboju.

“Prije svega drago mi je da sam ponovo s reprezentacijom, lijepo je vidjeti sve prijatelje. Drago mi je da ćemo prvi put igrati u Tuzli”, kazao je Begović.

Inače, Zmajevi su sinoć odradili i trening pred nekoliko stotina navijača. Treba istaći da će dvoboj sa Lihtenštajnom biti prva utakmica koju će reprezentacija BiH odigrati u Tuzli. Stadion Tušanj potpuno je renoviran za ovaj spektakl i u novom ruhu dočekao je Zmajeve.

Na istočnom dijelu stadiona postavljena je montažna tribina sa 350 sjedalica i to će biti svečana loža.

Ulaznice za zapadnu tribinu, koja nije natkrivena, koštale su 20 KM, dok su ulaznice za sjevernu tribinu, koja je natkrivena, koštale 15 KM. Uređene su svlačionice i drugi infrastrukturni objekti, a postavljen je i elektronski semafor.
U dosadašnjih pet utakmica BiH je pobijedila Lihtenštajn u četiri navrata, dok je jedan meč završen remijem.

Nakon utakmice u Tuzli izabranike Safeta Sušića čeka prvi kvalifikacioni dvoboj za Euro 2016 protiv Kipra u utorak u Zenici. Kapitensku traku u ovim dvobojima nosit će Edin Džeko.

Utakmica u Tuzli počinje u 17:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 4.9.2014. u 09:46