Litvanci zbog navijača BiH susret prebacili u Kaunas

tačno.net
Autor/ica 14.9.2013. u 09:11

Litvanci zbog navijača BiH susret prebacili u Kaunas

Posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u kojem se 15. oktobra sastajemo sa Litvanijom umjesto najavljenog Vilniusa igrat će se u Kaunasu.

Utakmicu koja će biti od velikog značaja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine FS Litvanije odlučio je premjestiti u Kaunas, na stadion Darius & Girenas, a razlog za to je ogroman broj zahtjeva za ulaznicama. Pošto stadion u Vilniusu prima svega 5.500 gledalaca, Litvanci su susret odlučili prebaciti u Kaunas, na stadion kapaciteta 10.000.

N/FS BiH dao je pismenu saglasnost za promjenu stadiona, pa se čeka još samo potvrda iz FIFA-e, ali niti ona ne bi trebala biti upitna.

Sigurno je da će i našim fudbalerima odgovarati ova promjena, obzirom da je na stadionu u Vilniusu plastični travnjak, dok je u Kaunasu prirodna trava.

Izvjesno je da bi u Kaunasu mogla vladati gotovo identična atmosfera kao i u Žilini, obzirom da će navijači naše selekcije pokupovati većinu ulaznica, a način neće birati kako bi svjedočili, nadamo se, najvećem uspjehu bh. fudbala svih vremena.

sportsport

tačno.net
Autor/ica 14.9.2013. u 09:11