Ljutiti Benitez potvrdio da odlazi iz Chelseaja

tačno.net
Autor/ica 28.2.2013. u 08:38

Ljutiti Benitez potvrdio da odlazi iz Chelseaja

Španski nogometni stručnjak Rafael Benitez potvrdio je da u maju napušta Chelsea te dodao da je uprava kluba iz Londona napravila ogromnu grešku nazvavši ga privremenim menadžerom.

 Nakon pobjede Middlesbougha u petoj rundi FA Cupa rezultatom 2:0, Benitez je kritikovao grupu navijača Bluesa.
“Chelsea me je nazvao privremenim menadžerom, što je ogromna greška. Ja sam menadžer. Navijači nam ne pomažu. Odlazim na kraju sezone, ne moraju brinuti zbog mene”, izjavio je ljutito popularni Rafa.

Benitezova izjava je uslijedila nakon što je ponovo doživio uvrede grupe Chelseajevih navijača. Španac nije uspio steći naklonost navijača od novembra prošle godine kada je ekipu preuzeo od Roberta Di Mattea. Benitezu navijači ne mogu oprostiti to što je bio menadžer Liverpoola, kao ni rivalstvo sa nekadašnjim menadžerom Bluesa Joseom Mourinhom. Španac je bio bolji od Portugalca u polufinalima Lige prvaka 2005. i 2007. godine, kao i u polufinalu FA Cupa 2006. godine.

“U nogometu sam 26 godina. Osvojio sam Ligu prvaka, FA Cup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Talijanski Super Cup, Primeru…sve trofeje koje je moguće osvojiti na klupskom nivou. Navijači ne čine uslugu ekipi pjevajući i gubeći vrijeme praveći transparente. Moraju se fokusirati i bodriti svoj tim, to moraju učiniti”, kazao je Benitez.

tačno.net
Autor/ica 28.2.2013. u 08:38