Ludilo u Londonu: Dva promašena penala i trijumf Bayerna

tačno.net
Autor/ica 20.2.2014. u 08:42

Ludilo u Londonu: Dva promašena penala i trijumf Bayerna

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Bayern je u Londonu sa 2:0 savladao Arsenal, te je tako došao na korak do plasmana u četvrtfinale.

Na samom otvaranju susreta u Londonu vidjeli smo nekoliko prilika. U 5. minuti Kroos sjajno šutira sa 20 metara, ali golman Arsenala krajnjim naporom loptu odbija u korner. Samo minut kasnije prijete Topnici i to preko Cazorle, ali Neuer je uspješniji.

Igrala se 8. minuta kada je glavni sudija susreta dosudio penal za Arsenal. Odgovornost je preuzeo Ozil, ali Neuer je uspješniji.

Nakon toga momčadi su se smijenjivale u napadima, a u 28. minuti nakon centaršuta Kroosa glavom šutira Mandžukić, ali lopta odlazi pored gola.

Devet minuta kasnije Szczesny ruši Robbena, sudija pokazuje na bijelu tačku, a golmana Arsenala šalje pod tuš. Alaba je preuzeo odgovornost, no bio je neprecizan, pa se na odmor otišlo s početnih 0:0.

Brojčano nadmočniji Bayern mnogo bolje otvara drugo poluvrijeme, a u 47. minuti nakon jedne greške odbrane Arsenala Kroos šutira, ali nema promjene rezultata.

U 53. minuti Robben je pokušao, ali Fabianski je ukrotio njegov udarac. Samo minut kasnije aktuelni evropski prvak dolazi do vodstva. Lahm je uposlio Kroosa, koji sa nekih 16 metara postiže prelijep pogodak.

I nakon vodstva Bayern je nastavio sa dominacijom na terenu. Pleli su mrežu izabranici Pepa Guardiole oko gola Arsenala, a u 70. minuti Robben je sjajno šutirao, ali lopta odlazi malo pored gola.

Tri minuta prije kraja susreta Lahm sjajno centrira, a Muller, koji je zamijenio Mandžukića, pogađa za 0:2 i vjerovatni prolaz Bavaraca. Dva minuta kasnije Kroos lijepo šutira sa 20 metara, ali stativa je saveznik domaćih.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.2.2014. u 08:42