Malo muke i tri boda Hrvata na Malti

Autor/ica 2.9.2011. u 12:27

Malo muke i tri boda Hrvata na Malti

Hrvatska nogometna reprezentacija netaknuta je prošla gostovanje na Malti. Bilićevi igrači s 3:1 (2:1) su svladali domaće otočane i tako učvrstili drugo mjesto u kvalifikacijama za Euro idućega ljeta u Poljskoj i Ukrajini

Počelo je kao iz snova, već nakon deset minuta Ognjen Vukojević je naciljao jedan odbijanac od malteškog vratara Hogga i s 20 metara ga spremio u malu mrežu. 20 minuta kasnije Milan Badelj je prihvatio jenu skrenutu loptu i rutinski pogodio, i činilo se da će ovo biti jednosmjerna cesta prema novom uspjehu reprezentacije.

Ipak, zakompliciralo se. Pet minuta prije odmora domaći napadač Mifsud primio je loptu između Ćorluke i Lovrena, te neometan pucao pored nemoćnog Pletikose. Smanjenje rezultata probudilo je malteške sokolove i dominacija Hrvatske je potpuno nestala.

U nastavak smo krenuli bolje. Srna je prvo namjestio sjajnu priliku Kaliniću koji je promašio klasični zicer, a zatim i ubacio Perišiću koji glavom pogađa gredu. Neizvjesno je bilo do 68. minute, a klimaks su domaće tribine doživjele deset minuta ranije kada je Ćorluka u zadnji tren spasio izlazak Agiusa pred Pletikosu. Ipak, tada je Badelj, koji je odigrao odličnu utakmicu, naciljao nekadašnjeg klupskog suigrača Dejana Lovrena i stoper Lyona glavom je zabio treći gol Hrvatske.

Uslijedilo je olakšanje i arhiviranje nova tri boda u dvoboju kojega je obilježila hrvatska realizacija. Od četiri udarca u okvir tri su završila iza Hogga i Hrvatska se vratila na bod iza Grčke koja je ostala na čelu naše skupine.

U utorak na Maksimir dolazi Izrael, dok Grke čeka gostovanje kod Latvije.

Autor/ica 2.9.2011. u 12:27