Mandžukić i Kalinić ostavili Bilića i Hrvatsku na životu

Autor/ica 3.6.2011. u 13:03

Mandžukić  i Kalinić ostavili Bilića i Hrvatsku na životu

Baš kao što je izbornik Bilić i najavljivao, Gruzijci su se i ovog puta ‘parkirali’ pred svoj gol. No, iako takva igra protivnika nije novost našem izborniku, Bilić ni ovog puta nije našao rješenje za nju. Posebno je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu, kada se Torcida 14-minutnom šutnjom ‘osvetila’ Hrvatskom nogometno savezu za izbjegavanje Poljuda u isto toliko godina.

I onda kada je Poljud ‘eruptirao’, i bukom ali i pirotehnikom, krila su dobili gosti, koji su svoj prvi udarac prema Runjinom golu mogli proslaviti. Ubacio je Iašvili, a glavom u gol pospremio Kankava.

Taj pogodak dodatno je učvrstio ionako ukopane Gruzijce, dok je među naše unosio sve više nervoze. Imali su naši igrači više loptu u svom posjedu i tzv. terensku inicijativu, ali sve što se mirisalo na opasnost, sigurno je skupljao vratar gostiju Giorgi Loria.

Na početku drugog dijela Bilić je napravio prvu promjenu, uvevši Kalinića umjesto Jelavića. No, igra je bila kao u prvom dijelu jer gosti su se zatvorili, a njihov golma Loria i dalje je bio siguran. Pogađali su naši vratnice i prečke (Srna, Eduardo), pa je Bilić napravio još dvije zamjene. I pogodio. Ušli su Dujmović i Klasnić, a upravo je Dujmović asistirao za izjednačujući pogodak Marija Mandžukića. Bilo je to u 76. minuti, a buka se nije ni stišala, kada je Eduardo nakon solo prodora uposlio Kalinića, strijelca za 2:1.

Bio je konačni rezultata nakon kojeg su naši slavili kao da su poslali svjetski prvaci. No, nisu, ali su ostali u kombinacijama za odlazak na Euro 2012. godine.

Autor/ica 3.6.2011. u 13:03