Meč u Banjoj Luci biće teži nego u Atini, ali želimo bodove

tačno.net
Autor/ica 10.8.2014. u 11:29

Meč u Banjoj Luci biće teži nego u Atini, ali želimo bodove

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su jedan od najvećih trijumfa u klupskoj historiji u Atini. Savladali su kao gost grčkog predstavnika Atromitosa sa 3:1 i stigli nadomak plasmana u grupnu fazu Evropske lige.

Kao i protiv norveškog Haugesunda kada je tim sa Koševa premašio minus od 0:1 iz prvog duela kod kuće pobjedom 3:1, tako je i u okršaju sa pulenima grčkog stručnjaka Georgiosa Paraschosa, naš jedini reprezent klupskog fudbala na evropskoj sceni pružio fenomenalnu partiju i prošao u dalje takmičenje.

Izabranici šefa stručnog štaba peterostrukog pobjednika Kupa naše države Dženana Uščuplića učinili su ponosnim tifoze ovog kluba, ali i sve ljubitelje našeg najpopularnijeg sporta.

“Prije revanša izjavljivali smo da želimo odigrati dobro i iznenadimo Atromitos. Nakon postignutog gola, uvukla se nervoza u redove rivala. Vjerovali smo u prolazak dalje što smo ostvarili pruživši odličnu partiju. Presudili su naša veća želja i inat. Bili smo bolja ekipa u dvomeču sa Grcima, od kojih smo nesretno izgubili na Koševu. Čestitam svim momcima na ostvarenom podvigu. Nije mala stvar dati šest golova u gostima na dva gostovanja. Na Koševu nas nije htio gol. Propušteno smo nadoknadili u revanšu i možemo biti zadovoljni”, rekao je kapiten bh. premijerligaša Amer Dupovac i dodao:

“Hvala navijačima na podršci. Svaka im čast jer su bili glasniji od Grka.”

U četvrtom kolu kvalifikacija najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja bordo sastav odmjeriće snage sa Borussijom iz Mönchengladbacha.

“Favorit je Borussia. Ne mogu reći da smo nezadovoljni protivnikom u play-offu. Bolje je što igramo prvu utakmicu na domaćem terenu. Očekujem pun stadion i fenomenalnu atmosferu. Odavno se nije desilo da ćemo igrati s ovako atraktivnim protivnikom. U fudbalu je sve moguće. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu, no prije duela protiv njemačkog tima moramo riješiti mečeve našeg prvenstva u svoju korist.”

Pouzdani stoper naglasio je da nije bilo specijalnog slavlja u redovima naše ekipe nakon prolaza u play-off Evropske lige, te da se Sarajevo okreće sutrašnjem gostovanju kod Borca u drugom kolu BH Telecom Premijer lige BiH. Bordo ekspedicija doputovala je juče u Banju Luku avionskim letom iz glavnog grada Grčke.

“Pokušaćemo ponoviti igru iz Grčke i ostvariti povoljan rezultat. Niko nema problema sa povredom i šef će odlučiti ko će igrati. Utakmica u Banjoj Luci biće teža nego u Atini. Borac je izgubio od Mladosti u prvom kolu i nastojaće se vaditi pred svojom publikom. Prošle sezone zadao nam je puno poteškoća. Nadam se da mu ovaj put to nećemo dozvoliti.”

Dupovac smatra da će najveći problem biti da se ekipa sa Koševa prilagodi nastupima u bh. šampionatu poslije okršaja u kvalifikacijama Evropske lige.

“Bitno je da donesemo bodove iz Banje Luke. Prva kola su uvijek važna i svaki bod može biti presudan”, istakao je Dupovac.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 10.8.2014. u 11:29