Među 10 ključnih momenata kvalifikacija svoje mjesto našli i Zmajevi

tačno.net
Autor/ica 17.10.2013. u 08:18

Među 10 ključnih momenata kvalifikacija svoje mjesto našli i Zmajevi

U periodu od 7. septembra 2012. godine pa do utorka navečer širom Evrope odigrao je ukupno 260 kvalifikacionih utakmica za SP koje je na programu sljedeće godine u Brazilu.

Zvanična web prezentacija krovne fudbalske institucije FIFA.com je odabrala 10 ključnih momenata kvalifikacija iz Evrozone, među kojima se našla i ključna pobjeda Zmajeva nad Grčkom rezultatom 3:1.

”Džeko razlika između dva prvoplasirana tima”, nadnaslov je malog teksta posvećenog našoj reprezentaciji.

“Bitka za vrh grupe B bila je najizjedenčanija u Evropskim kvalifikacijama za Mundijal, poslije remija od 0:0 u Pireju, duel Bosna i Hercegovine i Grčke u Zenici je bio potencijalno meč koji će napraviti razliku između dva tima. Edin Džeko je postigao dva, a i Ibišević jedan pogodak, dok je Theofanis Gekas zabio za utješni gol Grka. Budući da su obje selekcije kvalifikacije završile sa istim brojem bodova ova pobjeda je imala veliki udio u direktnom plasmanu na Mundijal izabranika Safeta Sušića”, stoji u tekstu na portalu FIFA.com.

Sažetke i golove sa jedne od najvećih i najvažnijih pobjeda u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pogledajte u video prilogu.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 17.10.2013. u 08:18