Mešin eksperiment: Večeras gledamo potpuno novi sastav Zmajeva, u prvih 11 i debitanti

tačno.net
Autor/ica 28.3.2017. u 12:30

Mešin eksperiment: Večeras gledamo potpuno novi sastav Zmajeva, u prvih 11 i debitanti

foto: anadolija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će, s početkom u 18 sati, igrati prijateljsku utakmicu u Elbasanu protiv Albanije. Selektor Mehmed Baždarević pružit će priliku nekim novim igračima u našem nacionalnom timu.

Poslije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Gibraltara, našem nacionalnom timu priključila su se donedavno četiri suspendovana fudbalera – Edin Džeko, Senad Lulić, Ognjen Vranješ i Mato Jajalo.

Selektor Baždarević najavio je da će u Albaniji probati neka nova imena. Tako da će uz fudbalere koji su se priključili timu nakon utakmice u Zenici protiv Gibraltara, priliku dobiti i igrači kojima će to biti prvi put da nose dres našeg nacionalnog tima.

S obzirom na to da Ibrahim Šehić nije otputovao u Albaniju, utakmicu će najvjerovatnije na golu početi Asmir Begović, a u nastavku bi trebao priliku dobiti i Kenan Pirić. Također, nema ni Ermina Bičakčića, tako da je na desnom beku opcija Ognjen Vranješ. U Zenici su na stoperskoj poziciji igrali Edin Cocalić i Ervin Zukanović, a sada će selektor najvjerovatnije dati priliku novajliji u reprezentaciji, Dariju Đumiću, kao i Toniju Šunjiću, kojem su veoma potrebne utakmice s obzirom na to da u posljednjem vrijeme na klupskom nivou vrlo malo igra.

Na poziciji lijevog beka nije isključeno da zaigra Daniel Pavlović. On je upisao debi u Zenici prije nekoliko dana. Međutim, Baždarević bi mogao tu staviti i Zukanovića. Fudbaleru Atalante nije strano da igra uz lijevu aut liniju. Tu bi Baždarević mogao eksperimentisati s obzirom na to da nam je ova pozicija veoma bitna, jer u narednom susretu kvalifikacija protiv Grčke nećemo moći računati na suspendovanog Seada Kolašinca.

U veznu liniju će se vjerovatno vratiti Mato Jajalo, a s njim bi mogao zaigrati i Rade Krunić ili Sanjin Prcić. Mjesto na lijevom krilu čeka povratnika Senada Lulića, a na desnoj strani Baždarević bi mogao ukazati priliku Harisu Duljeviću ili Miroslavu Stevanoviću.

Edin Džeko će zaigrati u vrhu napada, gdje bi mu partner trebao biti Kenan Kodro, s obzirom na to da napadač Osasune nije imao priliku zaigrati u Zenici, te bi u Elbasanu mogao početi od prve minute.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.3.2017. u 12:30