Miloš Teodosić najbolji evropski košarkaš!

tačno.net
Autor/ica 16.1.2017. u 18:18

Miloš Teodosić najbolji evropski košarkaš!

Miloš Teodosić – najbolji igrač Evrope! Srpski as osvojio je tradicionalnu nagradu Gazete delo sport, Euroskar ili Evropski oskar, u velikoj anketi u kojoj su učestvovali igrači, treneri i sportski novinari u ukupno 33 zemlje.

Koliku vrednost ima ovo priznanje pokazuje i činjenica da je Teodosić prvi košarkaš nakon 16 godina koji igra na Starom kontinentu, a da je proglašen za najboljeg u ovoj anketi. Pre njega, to je 2000. godine pošlo za rukom Gregoru Fućki, tadašnjem igraču Fortituda.

Najviše puta ovu nagradu su osvajali Arvidas Sabonis i Dirk Novicki (u šest navrata), a pre njega nagradu od srpskih košarkaša dobio je Peđa Stojaković 2001. godine, tada košarkaš Sakramento Kingsa.

Teodosić iza sebe ima fenomenalnu godinu. Prošle sezone se okitio evropskom titulom sa CSKA, uz prosečan učinak od 16,1 poen i 5,7 asistencija. Potom je uzeo i olimpijsko srebro sa nacionalnim timom, a svoju igru doveo je do vrhunca u ovoj sezoni, gde se čini da igra bolje nego ikad.

Zanimljivo, drugo mesto u ovoj anketi osvojio je Teodosićev saigrač iz moskovskog velikana Nando de Kolo, dok je treći bio legendarni Španac Pau Gasol.

mozzartsport.com

tačno.net
Autor/ica 16.1.2017. u 18:18