Mirza veličanstveni: Teletović uništio NBA prvake, postigao 26 poena

Stefa
Autor/ica 4.12.2014. u 11:04

Mirza veličanstveni: Teletović uništio NBA prvake, postigao 26 poena

Brooklyn Netsi su u sinoćnjoj utakmici savladali San Antonio Spurse rezultatom 95:93, a najzaslužniji za pobjedu je bio bh. reprezentativac Mirza Teletović.

Prva četvrtina utakmice između Netsa i Spursa završena je neriješeno 19:19, a na poluvremenu je bilo 42:40 za Spurse.

Treći period igre je uvjerljivo pripao Netsima koji su ubacili 28, a Spursi tek 16 poena. Na kraju treće četvrtine Netsi su vodili 68:58.

U posljednjoj četvrtini su bolji bili Spursi, postigli su 30, a Netsi 20 poena, pa je regularni dio utakmice završen neriješeno 88:88.

Pobjednik je odlučen u prvom produžetku, a Netsi su na kraju pobijedili Spurse rezultatom 95:93.

Netse je do pobjede predvodio bh. reprezentativac Mirza Teletović sa 26 poena. Odigrao je 43 minute i upisao dvije asistencije, jedan ofanzivni i četrnaest defanzivnih skokova.

Najbolji u redovima Spursa bio je Daniel Green sa 20 postignutih poena.

Nakon utakmice se Teletović obratio medijima.

“Igrao sam loše u posljednje dvije utakmice, pa sam pokušavao shvatiti gdje sam griješio, kako te greške ne bih ponovio. Trener mi je rekao sa se saberem i počnem igrati, da se opustim i da će mi lopta doći. Moram zadržati samopouzdanje i pucati. Dobro smo igrali u odbrani, bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe da ispunimo naš plan. Kada je riječ o odbrani, ovo je moja najbolja utakmica”, izjavio je Teletović, koji je proglašen najboljim igračem utakmice.

Klix.ba

Stefa
Autor/ica 4.12.2014. u 11:04