Misimović drugi najvrijedniji fudbaler u kineskoj Superligi

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 07:24

Misimović drugi najvrijedniji fudbaler u kineskoj Superligi

Odlaskom iz moskovskog Dinama u kinesku ekipu Guizhou Renhe, bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović se preporodio.

Naš fudbalski velemajstor je svojim iskustvom donio mnogo ovom kineskom timu, a već je u tri kola postigao dva gola uz dvije asistencije. Interesantna je činjenica da je Misimović drugi najvrijedniji igrač kineskog prvenstva. Njegova trenutna cijena na tržištu iznosi 3,5 miliona eura, a od njega je jedino vrijedniji paragvajski napadač Lucas Barrios (Guanzgzhou Evergrade), čija je tržišna vrijednost četiri miliona eura.

Interesantno je, također, da je ukupna vrijednost Misimovićeve ekipe 9,1 milion eura, te da on i naš drugi fudbaler u ovom timu Zlatan Muslimović (milion eura), čini gotovo pola vrijednosti kompletnog tima.

Iza Misimovića je ostao superplaćeni Argentinac Dario Conca, čija je vrijednost tačno tri miliona eura, a ista je vrijednost dobro poznatog nigerijskog napadača Yakubua Ayegbenija. Krug od šest najvrijednijih fudbalera zatvaraju Kolumbijac Giovanni Moreno i rumunski napadač Marius Niculae koji vrijede 2,5 miliona eura.

 

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 07:24