MotoGP: Valentino Rossi bojkotuje posljednju utrku sezone u Valenciji

tačno.net
Autor/ica 27.10.2015. u 10:13

MotoGP: Valentino Rossi bojkotuje posljednju utrku sezone u Valenciji

Valentino Rossi našao se u centru skandala na prošlosedmičnoj utrci MotoGP-a u Maleziji, kada je nesportski izbacio Marca Marqueza sa staze, a nakon što je kažnjen, razmišlja o tome da bojkotuje posljednju utrku u sezoni.

Popularni Doktor (36), devetostruki šampion je u krivini, čini se namjerno, oborio i dalje aktuelnog prvaka, 14 godina mlađeg Španca, te je zadržao treće mjesto na utrci iza Danija Pedrose i Jorge Lorenza i prvo mjesto u generalnom poretku, ali su mu oduzeta tri boda i kažnjen je polaskom sa začelja u posljednjoj trci sezone u Valenciji koja je na programu 8. novembra.

No, u konačnom raspletu za titulu najbržeg motocikliste svijeta moguće je da ne gledamo Rossija.

“Možda neću biti na startu utrke u Valenciji. Još nisam definitivno odlučio. Kazna nije fer jer nisam srušio Marqueza. Samo sam želio da ga iznerviram, uvijek sam bio fer vozač”, istakao je Rossi i dodao kako je mladi Marc namjerno izazvao kontakt.

“Nije tačno da sam ja njega udario nogom. On je mene ručkom zakačio po nozi i izazvao sudar kako bi pomogao svom sunarodnjaku Lorenzu da uzme titulu. Marquez me koštao titule ove sezone”, izjavio je ljutiti Doktor.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 27.10.2015. u 10:13