Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja, na dnu također zanimljivo

tačno.net
Autor/ica 11.4.2016. u 10:42

Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja, na dnu također zanimljivo

Prvih pet timova Premijer lige BiH ostvarilo je pobjede u 24. kolu, te je i dalje itekako otvorena borba za naslov prvaka.

Zrinjski je na krilima Gorana Zakarića savladao Borac s 2:1, te ostao lider. Plemiće i dalje vjerno prati tuzlanska Sloboda, koja je također kao domaćin s 2:0 nadigrala Mladost.

Šest kola do kraja, šest kola nade i snova za naslov prvaka. Bit će itekako zanimljivo vidjeti ko će prvi presjeći vrpcu, a trećeplasirano Sarajevo ne gubi nadu u odbranu naslova.

Na Koševu je pao šestoplasirani Radnik, koji sada za bordo timom zaostaje šest bodova. Amer Bekić je s dva pogotka potopio Bijeljince, koji su u samom finišu ublažili poraz.

Željezničar je nastavio s perfektnim nizom u nastavku sezone, te je maksimalan učinak nastavio i u Zvorniku. Rutinski su Plavi s 2:0 nadigrali otpisanu Drinu, a ponovo je pogodio Lendrić. Hrvatski internacionalac je već stigao do sedmog gola u sezoni, te još jednom potvrdio neupitni kvalitet.

Isto bodova kao i tim s Grbavice ima Široki, koji je na “Pecari” s 2:0 nadigrao Rudar. Prijedorčani su ovim porazom došli samo na korak od preseljenja u niži rang.

I ovdje se definitivno završava lista kandidata za naslov prvaka BiH.

Na šestom mjestu je Radnik sa 42 boda, dok sedmi Čelik zaostaje velikih sedam bodova.

Zeničani su u subotu slavili protiv Slavije s 2:0 i tako se učvrstili u sredini tabele, dok tim iz Istočnog Sarajeva i dalje vodi bitku za opstanak.

Vitez je četiri boda iznad zone ispadanja, a u ovom kolu poražen je na “Piroti” 1:3.

Vrijedan trijumf, znatno teže od očekivanog, upisao je Olimpic, nadigravši fenjeraša Veleža. Vukovi su i dalje u zoni ispadanja, s tri boda manje od Mladosti koja je prva iznad crte. Isti bodovni saldo kao i Mladost ima i Slavija.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.4.2016. u 10:42